От мобилни телефони до цифрови камери
DMN - майстор
bager написа:
Какви уредби, какви усилватели?
А саундбара сам по себе си какво е? Да не би да няма в него НЧУ? Сигналът, който ще изкара от телевизора задължително трябва да се усили от НЧУ. Пък дали ще е аудио уредба, саундбар, система за домашно кино или обикновен усилвател, все си имат НЧУ.
bager написа:
И понеже не става ясно, кой точно е моделът, то има шанс и да има изход и за слушалки, откъдето също може да се вземе звук.
Проверете отстрани до трите HDMI изхода дали има зелена 3.5мм букса
Трябва да има букса-изход за слушалки, а и той спомена в първото си мнение, че от там иска извади звук. :partyman:
sstefanov - майстор
Ако има аудио изход е ясно...
DMN - майстор
sstefanov написа:
Ако има аудио изход е ясно...
В крайна сметка има два "легални" начина да си извади аудио изход. Единият е през изхода за слушалки - буксата 3.5мм. Другият начин е от СКАРТ-буксата, както показахме по-напред.
По първия начин ще може да си управлява усилването и настройките на звука от телевизора, защото сигнала се взема от изхода на НЧУ(нискочестотен усилвател) на телевизора, но ще бъдат изключени говорителите на телевизора. Въпреки това силата на звука(нивото на сигнала) от тази букса не е голяма тъй като има ограничителен резистор, който ограничава мощността в слушалките с цел предпазване на слушалките и слуха на слушателя, така че пак си трябва усилване от усилвател, саундбар, аудио уредба и т.н.
По втория начин сигнала се взема някъде преди НЧУ на телевизора. Нивото на сигнала е ниско и не е достатъчно за да се използва за директни озвучители - слушалки, говорители, тонколони. Възможно е да няма регулиране на усилването и настройките на звука, а това ще се налага от усилвателя, саундбара, уредбата и т.н. Говорителите на телевизора не се изключват, а продължават да се чуват, като може да се усилват или намаляват и да работят в паралел със усилвателя, саундбара, уредбата или каквото там е предпочел да си включи слушателя.
П.П. това не го обяснявам на sstefanov, щото той си е достатъчно наясно с тези неща.
:partyman:
bager - специалист
DMN написа:
bager написа:
Какви уредби, какви усилватели?
А саундбара сам по себе си какво е?...
Ясно е какво е саундбара. И неслучайно го предложих. Да не се хвърля човека във води, в които може да не се ориентира. :)

Общо взето всичко по темата е казано.
ferrari4456 - специалист
Има изход за слушалки, чинчове също, както и оптичен аудио изход.
Гледах ги днес уредбите в технополис и нищо под 300лв не ми хвана окото.Видях някакви LG-та не лоши, но цените им бяха от по 289лв.Лошо е вкъщи да не можеш да си пуснеш хубава музика, а само в колата.
andy_forresite - майстор
Аз съм с ТВ самсунг модел Н6500 и ползвам колонки Лоджитек Z623. Представлява две колонки от 35 вата всяка и субче 130 вата. Черни, с хубав дизайн и компактни. Точно каквото ми трябваше. Включвам примерно от BTV новините към канал City и звукът става двойно по-силен. Стъклата треперят, а на басовите звуци усещам ниските с тялото. Не е кой знае какво като качество, за който е чувал много скъпи аудио машинарии, но за парите си е 6. Взех го взех по Н.Г. на промоция за 280 лева. Включването става чрез 3.5 жак точно от слушалките на телевизора. Иначе имам и аз оптичен аудио изход, но не ми се даваха много пари за саунд бар с оптичен аудио вход.
На компютъра имам един Краун 5+1. Размерите на субуфера на крауна са по-впечатляващи, но като сила и качество лоджитека го смачква, сдъвква и изплюва. Става за парти вкъщи... нещо като мини дискотека. Филмовите канали звучат много добре, а и дори да няма бас ... примерно сериал по Нова ТВ, пак гласовете звучат много по-добре от серийните колонки на самсунга. Не съм усилвал повече от 15 при възможно 100. Звукът ще се изкриви със сигурност, но и при 15 и потенциометър за усилване на едната колонка малко след средата , свири силно и басите не само се чуват, а и се усещат ... когато ги има в песента, филма или там каквото е. Доста ниско слиза, бърз е и приятен за слушане.
bager - специалист
ferrari4456 написа:
Има изход за слушалки, чинчове също, както и оптичен аудио изход.
Гледах ги днес уредбите в технополис и нищо под 300лв не ми хвана окото.Видях някакви LG-та не лоши, но цените им бяха от по 289лв.Лошо е вкъщи да не можеш да си пуснеш хубава музика, а само в колата.
Добре, в такъв случай не е лошо да се обяви бюджет. Има всякакви активни 2, 2.1, 5.1 и 7.1 колонки, които биха ти вършили работа. От 20лв до ....
sstefanov - майстор
Каквото и да харесаш, не го купувай преди да го чуеш наживо!
kozl - майстор
Нагазихме в локумената част на темата. Кое е най важното условие за автора :?
- мощност
- качество
- дизайн
- дистанционно у-ние
- цена
Малко да ограничим разтягането на локума.
Я пак пиши що не те кефят колонките на телевизора? Ако звука е примесен с шум, причината може да е в звуковия канал на TV -то и некачествения звук ще отиде и в качествена уредба и полза йок :?
Какво слушаш през телевизора и как го приемаш :? Аудио сигнал може да се изкара и през приемника. Аз на Самсунга ползвам неговия приемник с карта на Близу. Така спестих още едно дистанционно.
Lisko - майстор
bager написа:
Какви уредби, какви усилватели? Човека иска да чува по-добре музикалните си канали, а не да прави Hi-Fi система.
Един саундбар според бюджета ще е напълно достатъчен.
В техномагазините има достатъчно. Отиди, чуй и си избери.
Подкрепям ! И също така е полезно да се прочетат ревюта по специализирани сайтове.
Ние преди години си зехме един бар - средна хубост, има отделно субуфер който седи на земята, а самия бар съм го турил пред телевизора. С колони можеш да изкараш много по-добро качество, но лично аз не можах да измисля как да ги сложа така че да е удобно във всяко отношение (включително от къде ще им минават кабелите, щото мислех да са поне 5.1) В резултат, тотално се отказах от идеята за колони и с бара съм доволен.
Зех му оптичен кабел на безценица от и-бей и то не от гъзарлък, ами щото с него усеща кога телевизора е спрян и минава в заспал режим, а ако е с 3.5мм жак - тогава не усеща.

Тема "Аудио система за телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: