От мобилни телефони до цифрови камери
lz1wvm - специалист
Общо 1350 мА при цифрови датчици LCD клавиатури и над 2 А при аналогови и ЛЕД.

А системата, която съм описал, е "средно развита". А и не съм включил в сметката
разни реленца, управлявани евентуално от PGMите. Така че 2-2.5 А си е напълно реална консумация.
Я вземи прочети някой неща,преди да почнеш да правиш самоделки..... :idea: :?
ivanovbg - майстор
На вилата сота ми е с акумулатор 4 Ач. Парадокс пише на кутията, а клавиатурата е със светодиоди. Пази 2 етажа - 10пирдатчика с гсм известяване +датчици за пожар и е без сирена. Поставих въпроса с издържливостта без 220в ток. Хората ми отговориха, че е най малко 10 дена в стендбай режим, като при падане на напрежението под определена стойност изпраща сигнал и те щели да ми се обадят да им отворя да сложат друг акумулатор. Това било да не би крадци да срежели жиците и да изчакат да ми падне акумулатора. Сещаш се,че като не съм там няма как да разбера, че няма ток :) Системата си е тяхна и не съм я плащал. 10 лева ми е наема и 20 лева за охрана на месец. Лятото като сме си там не я ползвам и съответно не я плащам- ни наем ни охрана, така че ми се събират максимум 6месеца само да я плащам.

Така че тези ампери не са верни дето ги пишеш. В режим изчакване едва ли тока е над 1-2ма на датчик. Данните в каталога са максимална моментна консумация в режим на изпращане на сигнал, която е импулсна. Същите датчици с батерии им дават да изкарат до 3 години без смяна на батерията. Сам си направи сметка колко харчат като имат допълнително предавател.
Клавиатурата след 30 секунди гасне всичко и докато не се задейства датчик едва ли харчи повече от 1-2ма. Иначе като отвориш вратата светва цялата. Така че едва ли цялата ми система харчи над 20ма в активиран стендбай режим. По голям разход е като има хора вътре и мърдат постоянно.

:partyman:
sashot - специалист
lz1wvm написа:

А системата, която съм описал, е "средно развита". А и не съм включил в сметката
разни реленца, управлявани евентуално от PGMите. Така че 2-2.5 А си е напълно реална консумация.
Данните за консумацията, които съм цитирал, са от официална документация на Парадокс, от където очевидно съм ги изчел.

Излишна демонстрация на самочувствие, с пренебрежителни съвети, особено към непознат, едва ли са най-доброто, което може да се прави в подобен форум. Но пък явно помага на егото, когато то има нужда от помощ, разбира се. По мое скромно мнение де.

Между другото, в мн.число за окончание се използва И, а не Й. Пише го в учебника по граматика.
Последна промяна от sashot на пет фев 05, 2016 10:03 am, променено общо 1 път.
sashot - специалист
ivanovbg написа:

Така че тези ампери не са верни дето ги пишеш.

Преписал съм ги от документацията. Там наистина не пише за стендбай ли се отнасят или за активен режим, но ... така или иначе разполагам само с тях. И няма на какво друго да се опирам в разчетите.

Данните за консумацията в системата за видеонаблюдение са на база реални измервания.
ivanovbg - майстор
Видеонаблюдение нямам. А съвсем лесно можеш да премериш консумацията на един системата. Предполагам я имаш. Ако е проект питай тези от които ще я купуваш. По принцип алармата може дасе каже че си е с вграден упс.

Този така наречен авариен режим си е обикновения режим според мен. Кръсти ли са го така защото е ограничен във времето от акумулатора.

sashot - специалист
ivanovbg написа:

Този така наречен авариен режим си е обикновения режим според мен. Кръсти ли са го така защото е ограничен във времето от акумулатора.

Оказва се, че не е точно така. И проблемът съвсем не е само в това, че при липса на мрежово захранване, панелът ще генерира грешка.
Виж какво пишат хората в специализирания форум:

http://forum.sectron.com/index.php?topic=67.0
Nimi - специалист
Сега за да не говоря наизуст закачих един GPRS модул на масата да видя каква консумация генерира. Вярно не е на Paradox но би следвало и техния да не се разминава по консумация особено.

По данни от уреда.. няма отчитане на максимална стойност.. но примерно ще приемем, че е що годе вярно тъй като консумацията при излъчване не ни касае особено. Все пак ще я споделя.

В стендбай - около 20мА !!!!!!!!!!
В процес излъчване на събитие показа до максимум 100мА. При начално установяване е повече.

Та за какво говорихме???? 5 пъти по-ниска консумация в стендбай от тази посочена в документацията!
Смятай, че това е същото и при останалите модули. IP и т.н.

Цифров датчик - стендбай - 7,5мА/ активен 6,6мА (без светодиод - 3,5мА)
Газбрека и той има същата консумация.
Много ми стана интересно та закачих една 8 зонова централа на масата с LED клавиатура.
Консумация централа с клавиатура на която са запалени почти всички светодиоди - около 100мА
Само централа - 50-55мА...
Клавиатурата остава да е и тя около 45-50мА. При угасени светодиоди и подсветка пада на 20мА.

Изобщо всички стендбай консумации нямат нищо общо с посечените в описанията.

Та по действителни консумации докарах всичко описано от теб до максимум 500мА като съм сложил запас около 10%.

Така, че.. пишеш ГЛУПОСТИ! И недей се сърди като ти го пишат/казват директно.

@ivanovbg безжичните обемни датчици работят по друг начин! Излъчват веднъж на 3 или повече минути в зависимост от производителя. Магнитните са изключение и лъчат на всяко задействане.. затова и изтощават по-често батериите. А това дето са ти го казали, че алармата ще издържи с 4Ah 10 дена без захранване е... смешно!

Абе sashot ти изобщо загледа ли се от коя година са коментарите във форума на Сектрон??

П.П. Радвам се, че една тема ме накара да измеря консумациите на устройствата!

И още нещо... една система подобна на тази описана от теб трябва да има поне още един захранващ блок с акумулатор 7Ah което в действителност и осигурява самостоятелност от поне 24 часа!
sashot - специалист
Nimi написа:
Сега за да не говоря наизуст закачих един GPRS модул на масата да видя каква консумация генерира. Вярно не е на Paradox но би следвало и техния да не се разминава по консумация особено.

По данни от уреда.. няма отчитане на максимална стойност.. но примерно ще приемем, че е що годе вярно тъй като консумацията при излъчване не ни касае особено. Все пак ще я споделя.

В стендбай - около 20мА !!!!!!!!!!
В процес излъчване на събитие показа до максимум 100мА. При начално установяване е повече.

Та за какво говорихме???? 5 пъти по-ниска консумация в стендбай от тази посочена в документацията!
Смятай, че това е същото и при останалите модули. IP и т.н.

Цифров датчик - стендбай - 7,5мА/ активен 6,6мА (без светодиод - 3,5мА)
Газбрека и той има същата консумация.
Много ми стана интересно та закачих една 8 зонова централа на масата с LED клавиатура.
Консумация централа с клавиатура на която са запалени почти всички светодиоди - около 100мА
Само централа - 50-55мА...
Клавиатурата остава да е и тя около 45-50мА. При угасени светодиоди и подсветка пада на 20мА.

Изобщо всички стендбай консумации нямат нищо общо с посечените в описанията.

Та по действителни консумации докарах всичко описано от теб до максимум 500мА като съм сложил запас около 10%.

Така, че.. пишеш ГЛУПОСТИ! И недей се сърди като ти го пишат/казват директно.

@ivanovbg безжичните обемни датчици работят по друг начин! Излъчват веднъж на 3 или повече минути в зависимост от производителя. Магнитните са изключение и лъчат на всяко задействане.. затова и изтощават по-често батериите. А това дето са ти го казали, че алармата ще издържи с 4Ah 10 дена без захранване е... смешно!

Абе sashot ти изобщо загледа ли се от коя година са коментарите във форума на Сектрон??

П.П. Радвам се, че една тема ме накара да измеря консумациите на устройствата!

И още нещо... една система подобна на тази описана от теб трябва да има поне още един захранващ блок с акумулатор 7Ah което в действителност и осигурява самостоятелност от поне 24 часа!
Аз ако започна за всяка глупост, която са ми написали, да се сърдя... къде ще отиде тая.

IP модулът работи по малко по-раззличен начин от GPRS модула, така че там консумацията ще си е що-годе постоянна. Както и да е...

Да приемем, че системата, която съм описал, в някакъв "дълбок стендбай" консумира 500 мА. С два акумулатора, по 7 Ач, тя ще изкара малко повече от денонощие и то ако: акумулаторите са нови и напълно заредени, а товарът помежду им е разпределен равномерно, т.е. в някакъв хипотетичен идеален случай. Без да генерира никакви тревоги, да пуска сирени, съобщения и т.н., което тя със сигурност ще започне да прави, след отпадане на мрежовото захранване.
Обаче системата за видеонабдлюдение, за която съм писал, така или иначе трябва да се резервира. Захранване трябва и за поне един рутер. Той, впрочем, не е задължително да е с 12 Волтово...
Е, не е ли по-лесно всичко да се подсигури с един "усилен UPS", вместо да се слагат по няколко отделни акумулатори? Които, както показаха разчетите, ще осигурят автономна работа, в най-добрият случай едно денонощие. Отгоре на всичко UPS-ът ще предпазва от евентуални токови удари.
lz1wvm - специалист
sashot написа:
lz1wvm написа:

Данните за консумацията, които съм цитирал, са от официална документация на Парадокс, от където очевидно съм ги изчел.

Излишна демонстрация на самочувствие, с пренебрежителни съвети, особено към непознат, едва ли са най-доброто, което може да се прави в подобен форум. Но пък явно помага на егото, когато то има нужда от помощ, разбира се. По мое скромно мнение де.

Между другото, в мн.число за окончание се използва И, а не Й. Пише го в учебника по граматика.
Данните не са от PARADOX,а твои измислени.В описанието има много подробна калкулация за консумацията на отделните устройства,както и за дължината на трасетата.
Я сега обясни,как от 1350 милиампера,станаха 2,5 ампера.Ти контактори ли включи към PGM-мите на централата....
solar_entusiast - специалист
gnt69 написа:
Здравей колега би ли споделил какъв модел UPS използваш. Имам да поддържам помпа за слънчеви колектори един два дена в годината, само по време на профилактиката която прави Енергото. Досега ползвах един UPS НПЗ 103А ама нещо здаде багажа и не искам да го ремонтирам. Оглеждах се за нов ама много пари пък малко ватовете, ще ми се да има 300-400 вата да може да захранва и котела с горелката. Тез производители не познават парите бах ги у синусите и косинусите. Моята идея е да взема АРС smart и да му посадя един външен акумулатор пък ако ще и една седмица да зарежда. Не съм ориентиран в тоците ама е ненормално за UPS 400w 400 лв + акумулатор. Гледам в олх пълно с UPS APC smart за без пари. Така че би ли споделил модела на твоя и как си го свързал с външен акумулатор.
:partyman: Благодаря предварително.
Модела е APC Smart UPS 420. Дават го, че прави истинска синусоида на изход.
Акумулатора съм го вързал на мястото на оригиналния който е изхвърлен, защото беше сдал багажа.
С него захранвам без проблеми три циркулационни помпи на Грундфос от серия Алфа, два контролера и две термозадвижки.

Тема ""Усилен" UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: