От мобилни телефони до цифрови камери
Draganov - специалист
jordanvass написа:
Не мамят, разбира се. Просто удобно пропускат да подчертаят, че става въпрос за китайски ватове. А всички знаем един китайски ват на колко електротехнически вата отговаря. :D
Лично аз не вярвам, че една 18 ватова китайска лампа е 18 вата. А ако наистина я издуят до 0.5 вата на диод, защото това е напълно възможно, не вярвам, че ще работи 100к часа. Па ако ще да е не на алуминиева платка, ами с водно охлаждане. Ха дано, ама надали.
Колега,разбира се,че ватовете не са това,което са.Не споря.Просто отбелязах,че ако на моите тела диодите "мрат като мухи" , то на всички които имат LED осветление диодите им ще мрат,защото поне аз не знам в друга държава ,освен в Китай да произвеждат светодиоди...
jordanvass - майстор
Че са калпави китайските диоди, е вярно. Но в случая по-големият проблем е, че за да изкарат 18 вата, тези 36 диода трябва да са издути до максимума, който понасят. Никой електронен елемент не се оставя да работи в такъв граничен режим. Винаги трябва известен запас. Особено когато по проект елементът ще грее значително. Рядко има лампи, в които 5630 и 5730 диоди работят на 0.5 вата. Обикновено се презапасяват с доста по-голям брой диоди, работещи на много под максимално допустимата си мощност. И за съжаление пак горят.

Тема "Димиране на LED панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: