• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
importante - напреднал
въпросният плеър е някаква китайска реплика, която купих оня ден и се включи точно 2 пъти и спря. https://www.google.bg/search?q=pioneer+ ... D10QsAQIMQ

Проверил съм всички връзки и кабели, както и за студени спойки вътре в плеъра и всичко ми изглежда наред.Няма изгоряло, опушено или стопено нещо.Като подавам захранване не тръгва, но след упорито включване някой път тръгне докато не махна захранването и после пак трябва да подам + 100 пъти за да се включи.Именно заради това потръгване от време на време си мисля, че не е изгоряло.Когато тръгне си работи както трябва.Някой може ли да ми подскаже какво да проверя или някаква идея, аз схема не успях да намеря. Захранването е с два кабела за плюса, които съм вързал заедно и тогава заработи още при първото включване.Сега тръгва след 1000 изключвания и включвания на захранването.
infomar
Подай му захранване директно вътре елиминирайки куплунга - да нямаш студена спойка?
importante - напреднал
Всички спойки съм презапоил и вътре директно подавах захранване, но няма промяна.Платката е замасена на 2 места и тях добре съм изчистил за да съм сигурен че има маса. Панела се смъква и него разгледах, просвирих подвижните връзки между панела и корпуса на плеъра да не би там да има слаб контакт, но уви отново никаква промяна. Кондензаторите смених да не би някой да окъсява.Има един стабилизатор на 5V и той си наред.
pipilica - майстор
Ми като си я купил оня ден тая пръчка що не направи рекламация ми си игра с отверка и поялник по нея.
importante - напреднал
Защото когато има преглед и тест в офиса на еконт с прегледа съм ок, но тест не мога да направя в рамките на офиса.След това вече претенции не мога да имам, нищо че се е развалило, пък и то първоначално работеше.И гаранция няма продукта.За 50лв толкова.Аз и на сервиз мога да го дам, но не е там въпроса.Смятам, че съм се насочил към правилният форум за проблема ми, защото искам да го поправя, а не да си връщам парите.Надявам се да има някакви типични неща, които мога да проверя.
infomar
importante написа:
Защото когато има преглед и тест в офиса на еконт с прегледа съм ок, но тест не мога да направя в рамките на офиса.След това вече претенции не мога да имам, нищо че се е развалило, пък и то първоначално работеше.И гаранция няма продукта.За 50лв толкова.Аз и на сервиз мога да го дам, но не е там въпроса.Смятам, че съм се насочил към правилният форум за проблема ми, защото искам да го поправя, а не да си връщам парите.Надявам се да има някакви типични неща, които мога да проверя.
Ако си искал, е можело да направиш рекламация към продавача и ако не я възприеме се обръщаш към комисията за защита на потребителите. Тогава ще лъсне, че стоката е контрабанда, понеже легалната трябва да е с 2 години европейска гаранция и мисля.... 2 седмици право за връщане на продукта.... :?
Предполагам, че си очаквал да е нещо дребно което сам ще оправиш... ама не е станало...
nikolovvd - майстор
По спомени от преди 15 години на предишната кола, аудио системата се захранване от 2 места с 12 волта. Едното захранване бе силово и се пускаше след подаване на контакт, а другото бе винаги налично и предполагам пазеше информацията за запомнемите станции. При сваляне на акумулатора искаше код
Предполагам при теб има последователност на подаването на 12-те волта. Първо трябва да включи постоянното захранване, а силовото при подаване на контакт.
pipilica - майстор
importante написа:
въпросният плеър е някаква китайска реплика, която купих оня ден и се включи точно 2 пъти и спря. https://www.google.bg/search?q=pioneer+ ... D10QsAQIMQ

Проверил съм всички връзки и кабели, както и за студени спойки вътре в плеъра и всичко ми изглежда наред.Няма изгоряло, опушено или стопено нещо.Като подавам захранване не тръгва, но след упорито включване някой път тръгне докато не махна захранването и после пак трябва да подам + 100 пъти за да се включи.Именно заради това потръгване от време на време си мисля, че не е изгоряло.Когато тръгне си работи както трябва.Някой може ли да ми подскаже какво да проверя или някаква идея, аз схема не успях да намеря. Захранването е с два кабела за плюса, които съм вързал заедно и тогава заработи още при първото включване.Сега тръгва след 1000 изключвания и включвания на захранването.
А тия кабели ги разкачи и подай + на първия после на втория и виж какво ще стане ако не тръгне ги размени подай + на втория после на първия.
Ти какво ползваш за захранване на тая чудесия ако е някакво импулсно мое да го шашка проца вътре и за това да ти прави проблеми, пусни го на аку или на някъв линеен изправител.
importante - напреднал
С акумулатора го захранвам направо от колата.После за тестовете използвам един свален акумулатор.Сега единият кабел е ''+bat'', другият е ''ACC''.''+bat'' е директно на акумулатора, другият минава през контакта - така съм го свързал в колата.Като е свален с каквато и последователност да ги свързвам, дори и на куп пак си е такъв резултата.За това ги вързах директно, но после ги разкачих да правя и други комбинации както ми предложихте, но едно и също се получава - включва на хилядния път.''+bat'' директно на ''+'' на акумулатора, а другият го допирам на ''+'' и така и така много пъти докато ''зацепи'' .Без да го местя, без да го мърдам плеъра- никакви вибрации.За това се съмнявам да е студена спойка.Чудех се дали някой кондензатор трябва да се разреди за да тръгне.Когато обаче плеъра се пусне и задържа захранването така, после колкото и да го включвам и изключвам от бутона му няма проблеми.Само да премигне захранването и край.
toolegittoquit - майстор
Комбинизаторите виж. Нагрей ги малко и виж дали ще тръгне случайно. Иначе - в Техномаркет продават НЕО-та със същите функции за 30лв и 2 години гаранция. Да те пита човек защо по дяволите си го купувал по OLX без гаранция, ами че и по-скъпо. И в OLX има един магазин - София Сторе, който дава гаранция на някои от нещата си.
И не, кондензатор не да се разреди, да тръгне. Просто може кондензаторът да не държи капацитета си и да има твърде високо ESR вече и от там да има проблеми с работата му. Все пак, повечето сигнални и дори захранващи вериги са предвидени да работят с определени параметри на елементите, не с произволни елементи.
  • 1
  • 2

Тема "Авто mp3 player stc - 7006u не тръгва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: