a.spiridonov написа: @2v6: Основната ми идея бе, да си "чешам крастата". Електрониката ми е хоби, за което за съжаление остава все по-малко и по-малко време. До колкото съм чувал от един познат, който си прави на вилата соларна инсталация, по евтините контролери били с не много коректен алгоритъм на следене на мощността. до колкото разбрах, "гледали" да държат напрежението на панела постоянно около дадена стойност, изхождайки от V-A характеристика.Инвертор 200 W просто няма скъп.
Иначе имам една постоянна консумация от порядъка на 100-150 вата, която ако успея да я "обера" ще е все +
МРРТ алгоритъма точно това му е целта - да поддържа напрежението на панела в определени граници, така че да се получава максимална мощност.
При инвертора който съм тествал напрежението на панела се преизчислява и променя непрекъснато.
Постоянната ти консумация 100-150 W от двигател 220VAC ли е или някакъв захранващ блок за ниско право напрежение?
a.spiridonov написа:Дойде ми идея за галванично измерване на мрежовото напрежение да се ползва ACPL-C78A на AVAGO Technology . Има го в наличност .Защо ти е да мериш мрежовото напрежение?