• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
jordanvass - майстор
На Дейзи само новите апарати са със стабилизиран адаптор. Старите мобилни, дето бяха без връзка с НАП, бяха само с трансформатор. Дори нямаха изправител вътре в адаптора. Те затова и накрайниците им бяха несъвместими стари с нови, за да не стават фалове.
hkk - помощник
Радиото е универсално китайско Waxiba със слот за карта и слот за флашка :).. има собствена акум. батерия, но тя се зарежда с ток на 220.. отделно има място за 4 батерии по 1,5 и отделно за DC 6v.. DCто мисля че не зарежда батерията но не съм сигурен то стария адаптер си беше калпав...
При зареждане с 220 на батерията пише да не се ползва радиото...
Няма упътване, указания, схеми и разни такива за това радио. Само една кутия и написано на нея как се ползват функциите :)
nikolovvd - майстор
jordanvass написа:
На Дейзи само новите апарати са със стабилизиран адаптор. Старите мобилни, дето бяха без връзка с НАП, бяха само с трансформатор. Дори нямаха изправител вътре в адаптора. Те затова и накрайниците им бяха несъвместими стари с нови, за да не стават фалове.
Това е вярно за най-старите апарати. След ерата на Мини, Мобил и Микро, които наистина са захранваха с 9 или 12 волта променливо напрежение, се появиха първите eXpert -и. Всички пощенски станции бяха оборудвани с такива и захранването им бе с DC адаптори 12V. Имаха и блуту! В последствие се появи Micro-C с 12V захранване и външна антена за връзка с НАП.
Някъде от средата на 2012г. всички касови апарати на Дейзи са с 7.5V захранване.
Ако някой търси адаптори на 9V AC да свирка.
FM STEREO - специалист
Вътре в радиото на буксата дето се включва адаптерът на плюса се монтира един диод в права посока,така при обръщане на плюс и минус диода не позволява протичане на напрежение и радиото няма да изгори! :partyman: :)
DMN - майстор
hkk написа:
та ми се иска да ползваме тоя оригинален адаптер от суич просто е на 7,5В
Тоя адаптер според мен би трябвало да е с импулсно захранване и да е стабилизиран. Всичко е много просто - намираш мултицет, измерваш напрежението на адаптера и ако е 7.5V без товар значи е стабилизиран. Съблюдаваш плюс/минус(би трябвало да е стандартна полярността - на радиото и адаптера). 7.5V не са проблем.
kozl - майстор
FM STEREO написа:
Вътре в радиото на буксата дето се включва адаптерът на плюса се монтира един диод в права посока,така при обръщане на плюс и минус диода не позволява протичане на напрежение и радиото няма да изгори! :partyman: :)
Да но няма и да свири :lol:
hkk - помощник
+ и - вече не са проблем.. вече ще го имаме предвид и ще се гледа да отговарят... на този адаптер съм отрязал кабела и завъртял и вече е ОК. Единствено по силния волтаж ме притеснява да не претоварва нещо.. но след като има акум. батерия може би наистина тя ще го поема и да се зарежда дори така... :)
FM STEREO - специалист
kozl написа:
FM STEREO написа:
Да но няма и да свири :lol:
Така е,но идеята е да се предпази от изгаряне при погрешно свързване,този диод го има по всички по стари радиокасетофони за коли.
kozl - майстор
Колко стари :?
Я очен стар.
Я многа, многа стар.
:idea: Я супер стар :roll:
  • 1
  • 2

Тема "Радио - проблем изгоря от адаптер разменен + и -" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: