• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
todortv - майстор
kolev_k написа:
todortv написа:
Телевизорът е 29 инча и шаси 11ак37-11.
Няма нищо общо с шаси МК и процесор и тенекия.
Проблема най-вероятно е във STV2248H.
Трябва майстор..... :)
Ми кат знайш къде е проблема,отстрани го сам или търси майстор.Що само спамиш форума?
Нещо си се объркал.
Не съм автор на темата. :lol:
Телевизорът е морално остарял и няма смисъл да се влиза в излишни спорове. В момента телевизора дори и в началото след включването не вади картина но менюто и телетекста си се виждат нормално. Всичко се случи постепенно, в началото след загуба на картина и изключване в стендбай 5мн. бяха достатъчни телевизра след включване да заработи нормално за около 30мн. С течение на времето тези 30мн. намаляваха и в момента има само звук, меню и телетекст. Телевизорът продължава да отчита входен видео сигнал - след подаването на такъв черния екран трепва за част от секундата, а след прекъсването на сигнала излиза таймера за обратно броене и влизане в стендбай режим.
Чипът за който ми говорите stv2248c никъде не го виждам. Платката е тази - https://www.ksp-electronics.com/bg/prod ... x-11fb53-4 но не е налична. Чиповете на нея са следните k4s64 1632h-tc75 - SDRAM , 28F320J3 - флаш, 24c64wp - EEPROM, PNX3006E/N404 и PNX300HL
В близост до PNX3006E/N404 който доста загрява има един кварц също и два кондензатора по 100микро. Това,че дефекта не се получи от веднъж,а постепенно ме навява на мисълта,че някой от електролитите си е изменил стойността.
todortv - майстор
Данчо, ти направо ни качи на върбата. :-D
Телевизорът с кинескоп ли е или от "тънките"?
Е нали модела съм дал-с кинескоп, от дебелите, няма вдигане.
ivo70 - напреднал
Само това ли е платката?
Шасито е 11АК53-3, а това е платката с процесора 11FB53-4
  • 1
  • 2

Тема "Funai TV-29D8128" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: