Здравейте драги майстори и специалисти!!!
Изглежда нямате достатъчно работа, защото намирате време да си чешете езиците и да джавкате този или онзи .......
Първо, аз не се занимавам с ремонт на печки и котлони, и нямам намерение да Ви взема хляба!!! Моят отдавна е опечен!
Просто електрониката / или както искате я наричайте / ми е хоби, и се старая, да съм полезен, поне за себе си!
Аз просто помолих за схема, а Вие почнахте да ми давате съвети как се стига до Цариград! Благодаря за което! Аз и без Вашите указания съм ходил и до Китай, и съм обиколил почти половината земно кълбо! Но това е типично за български форум!
Дори и майстор Хидра /надявам се, че знае/, че със схема много по лесно се работи! А за сервиз и БАБА ЗНАЕ , и не е нужно да И давате съвет!
А колкото до FLUKE - при изговаряне /спелуване/ се произнася ФЛУКИ. Но както казах, не ги развирам тези неща, защото не съм специалист като Вас. Важното е, че успявам да се справям с подобни проблеми, /дори и без схема / - макар и с цената на повече положени усилия. Затова и търсех схема, защото търсим винаги по лесният начин - просто така сме устроени.
Останете си със здраве, и не бъдете така ехидни! Благородството винаги се заплаща с добро! Дори и на оня свят!!!
- 1
- 2
От мобилни телефони до цифрови камери
petromaniq
- специалист
18 мнения в "Търся схема на керамичен котлон Diplomat"
hidrazin
- майстор
Искаш ли да направим малко разбор на темата?
Казах че схема няма да намериш и след прочитането на този пост:
Ако разбираше малко от "тоци и електроника" (според твоите думи) щеше да сложиш поне снимка на дадената платка.
После да кажеш къде какво си премерил и проверил.
Да ама няма такива работи - схема, та схема... Аз пък имам една чисто нова Р-51М2 ама не работи в режим А2А.
Ще ми намериш ли схема? Заменям за схема на Р-173М.
P.S. А това за спелуването са чисти ... фантасмагории и опит за измъкване.
Спелуването е чуждица - трябва да се казва буквувам. И не е за писане!!! За изговаряне е.
И като буквуваш се прави така: А-Айтос, Б-Бургас, В-Варна.......
А не тези фантасмагории...
Хайде сега чао и пак заповядай. Този път по-подготвен.
Казах че схема няма да намериш и след прочитането на този пост:
gibined написа:Здравейте знаещи, можещи и малко знаещи. И аз съм от малко знаещите, но зная, че за да Ви се помогне, особенно в тази материя, а тя не е така елементарна, както на някои ИМ се струва, трябва, не от малко да разбираш от "тоци и електроника", ...те насочих към най-правилното решение - сервиз.
Ако разбираше малко от "тоци и електроника" (според твоите думи) щеше да сложиш поне снимка на дадената платка.
После да кажеш къде какво си премерил и проверил.
Да ама няма такива работи - схема, та схема... Аз пък имам една чисто нова Р-51М2 ама не работи в режим А2А.
Ще ми намериш ли схема? Заменям за схема на Р-173М.

P.S. А това за спелуването са чисти ... фантасмагории и опит за измъкване.
Спелуването е чуждица - трябва да се казва буквувам. И не е за писане!!! За изговаряне е.
И като буквуваш се прави така: А-Айтос, Б-Бургас, В-Варна.......
А не тези фантасмагории...
Хайде сега чао и пак заповядай. Този път по-подготвен.

gibined
- напреднал
Мислех, че съм в раздел Електроника и Схеми, а не в раздел ЧЕСАНЕ НА ЕЗИЦИТЕ!
В началото ясно съм написал. Търся схема на котлон ...... А как ще я разчитам, след като не разбирам, си е МОЙ проблем!
И нямам намерение да правя разни РАЗБОРИ и др. такива. И защо да споделям, как съм постигнал резултат, след като сте компетентни / особено някои / във Всичко!!! Още една безсмислена тема!
В началото ясно съм написал. Търся схема на котлон ...... А как ще я разчитам, след като не разбирам, си е МОЙ проблем!
И нямам намерение да правя разни РАЗБОРИ и др. такива. И защо да споделям, как съм постигнал резултат, след като сте компетентни / особено някои / във Всичко!!! Още една безсмислена тема!
hidrazin
- майстор
gibined написа:В началото ясно съм написал. Търся схема на котлон ......Аз пък още в началото съм ти отговорил - схема няма.
Между другото - регистриран си от три години тук и на никой с нищо не си помогнал.
Общо взето 15 поста от които един за неуспешно качване на снимка и няколко заядливи с bulhomes2 и Junak.
Ползвай си със здраве котлончето...

zdravcho
- специалист
gibined написа:Проблема е решен!То хубаво ни известяваш, ама нас това какво ни интересува, ако не споделиш какъв е бил проблема и как си го решил. Нали това е идеята на тия форуми. Значи като търсиш схема да помагаме и споделяме, като си намерил решение на проблема си го пазиш само за себе си!
П.П. и защо си помисли че оторизиран/фирмен сервиз ще ти даде ей така схемата? А те за чий са там? Като няма схема си я рисуваш, може и блокова, ако е голяма и сложна... айде със здраве
nikolovvd
- майстор
Постването на информация как е решиен проблема не е за нас, а за всички ония, които като теб ще се сблъскат с този проблем, защото това си е проблем на тези котлони. Решението на Дипломат не е тяхно. Ако тръгнеш по магазините ще намериш поне още два такива под марката Краун, Нео или друга, с почти същия дизайн. Имам същият котлон и до сега ми е правил този номер 3-4 пъти.
Иначе схема няма да намериш, защото ремонтите във фирмените сервизи се свежда до подмяна на платката (електрониката). Тава ми го е казал техник от фирмен сервиз. На месно ниво им е забранено да пипат по платките, та дори за един кондензатор да е повреден, се сменя цялата платка.
Иначе схема няма да намериш, защото ремонтите във фирмените сервизи се свежда до подмяна на платката (електрониката). Тава ми го е казал техник от фирмен сервиз. На месно ниво им е забранено да пипат по платките, та дори за един кондензатор да е повреден, се сменя цялата платка.
- 1
- 2
Тема "Търся схема на керамичен котлон Diplomat" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература