От мобилни телефони до цифрови камери
NeoBoss - специалист
Телевизора ми има само оптичен изход или блутоотх , но пък за сметка на това смарт функциите за youtube са му супер. Позволява на всеки да добавя и да пуска и контролира Youtube през телефона , работи едновременно с над 5 юзера. Което го прави идеален за Караоке. Проблема е идва това как да се смесят двата звука.
досега пробвах през bluetooth но приемника е китайски и потдържа само SBC кодирвка на сигнала и качестовто на звука пада драстично и има постояннен фонов шум който много дразни. Предполагам ако bluetooh приемника подържа aptX резултата ще е по добре. Но това е само догадка.
Другия вариант е да ползвам оптичен към аналогов конвъртер
чудя се кой от двата варианта ще е по удачен.
Някой имали наблудения към този вид устройства и двете конвертират от дигитален към аналогов сигнал.

Глвания ми въпрос е вече за самия миксер, решил съм да е активен със опамп LM833
като мисля изцяло да следвам тази статия
http://www.circuitlib.com/index.php/tut ... udio-mixer

не е трудно за изпълнение и като цена да си го направя сам ще ми излезне 10 пъти по евтино от готов такъв продукт . Мисля да го направя с повече канала и да го ползвам за предаване на звука към усилвателя и колоните и да спра да превключвам кабели.

не съм правил никога такива проетки и ме притеснява че изглежда твърде хубаво за да е истина.
Вие как мислите ще звучи ли добре цялата тази схема?
заслужава ли си да се взимат по скъпи потенциометри, капсоловани и др. или най обикновенните стерео потециометри си вършат работа
захранването виждам че трябва да е +12 - 12 , мисля да го направя със два стаблизатора L7812 и L7912 Ще е достатъчно ли?
добавянето на тонконтроли за високи бас и средни и vu meter, ще влоши качестовот на звука, в мисъл по добре ли е да държа платката възможно най чиста и проста или дабавянето на такива екстри са си просто екстри които не влиаят зле на качестовото и силата на звука.
torbalan - Дървен философ
Телевизора няма ли букса за слушалки?

Усилвателя няма ли оптичен вход?
NeoBoss - специалист
Нямат, усилвателя е по стар а телевизора е нов, често срещан проблем напоследък. И скард няма, изхода е само оптичен или блутут както казах. Затова се чудя кое от двете ще е по добре конвертор или aptx Bluetooth.
Ама най вероятно ще ги взема и двете и на място ще се тества , надали ще намеря инфо.
Та затова главния проблем ми е микса. Той поне да е качествен
torbalan - Дървен философ
Ако проблема ти е конвертирането, значи имаш нужда от конвертор.

Ако искаш миксер тип кареоки, значи ти трябва конвертор и после миксер...
NeoBoss - специалист
Точно така трябват ми двете.
resistbody - майстор
ДАК най-лесно, качествено и евтино..
Ампа няма ли възможност за 2 входа, някой от старите имат възможност да миксират.
При дръпнатите има и микрофонни миксери.
TV->DAC->MIXER+MIC->AMP
NeoBoss - специалист
Усилвателя има има възможност за още входове но неможе да миксира но пак ако сложа тв, комп, двд,тунер,телефон, няма да ми стигнат , неможе и да миксира.
Да трябва ми микс какво ще кажете са схемата която съм постнал. Ставали да върши работа или не. Явно поста ми е бая дълъг и няма кой да го чете. Главно питам за миксер тип направи сам .
Дак става ама много пари за караоке изпълнения не ми трябва. Микрофони вече си има нямат миксер и те , идеята е да се справи нещо което да сглоби всичките неща идеята като се вижда от първия пост ми е тв/конвертор или блуту/миксер/усилвател
sstefanov - майстор
Схемата става. Може и още по-проста - само с по 1 ОУ на канал:
Изображение
NeoBoss - специалист
Най накрая отговор по темата , без да се обиждат горните колеги.
@sstefaniv точно твой коментар чаках щом става и със такава проста схема , тогава защо миксерите на пазара са такава цена един обикновен с 2стврео канала и мик не е под 150лв. А колкото схеми да разгледах не виждам нищо толкова скъпо.
sstefanov - майстор
Миксерите на пазара се продават за колкото ги купуват.
А има и доста по-сложни схеми, никой не казва, че всички са направени така,

Тема "направи си сам Аудио Миксер с bletooth и оптичен вход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: