От мобилни телефони до цифрови камери
Virtex - майстор
Трябвало е първо да питаш за такъв режим.

Има камери с т.нар. parking mode - свързват се директно към бушоните или акумулатора и имат специален режим, при който записват с по-ниско качество или по-рядко. Имат допълнителен модул, който "командва" камерата (нищо сложно не е, но е непрекъснато захранен и ако не работи двигателя пуска допълнителен режим към камерата).

примерно тази:

www.amazon.co.uk/Dashboard-Recorder-Wid ... B06XNSDRW8

Някои може да се нагласят да записват само при движение, т.е. уж пестят акумулатора и записват само като има движение.

Разни гимнастики да се нагласят нормална камера да записва 24/7 с допълнителни батерии изглежда прекалено голяма занимавка.
geromero - напреднал
вт фев 05, 2019 12:08 pmVirtex написа:
Трябвало е първо да питаш за такъв режим.

Има камери с т.нар. parking mode - свързват се директно към бушоните или акумулатора и имат специален режим, при който записват с по-ниско качество или по-рядко. Имат допълнителен модул, който "командва" камерата (нищо сложно не е, но е непрекъснато захранен и ако не работи двигателя пуска допълнителен режим към камерата).

примерно тази:

https://www.amazon.co.uk/Dashboard-Reco ... B06XNSDRW8

Някои може да се нагласят да записват само при движение, т.е. уж пестят акумулатора и записват само като има движение.

Разни гимнастики да се нагласят нормална камера да записва 24/7 с допълнителни батерии изглежда прекалено голяма занимавка.

Камерата е купена преди години и си я ползвам, не съм и вярвал, че ще искам да се занимавам с такива неща. Но приеми, че 500 лв. вскеи път да плащам, когато съседът е в лошо настроение (за 1 година 4 пъти вече ми драска колата), то си струва занимаваката. А и нямам възможност да сложа външна камера, иначе веднага бих сложил. Остава само варианта в колата да сложа. Сега просто искам да записва и при изключен двигател, нощем, като източникът на захранване да бъде различен от този на колата.
Последна промяна от geromero на ср фев 06, 2019 12:02 pm, променено общо 1 път.
geromero - напреднал
вт фев 05, 2019 12:03 pmpreslav написа:
Съвсем грубо, максималната ти консумация е 0.5А, нали знаеш, че никое устройство не е проектирано да работи на предела си. Пак съвсем грубо посоченият акумулатор би трябвало да може да ти дава по 1А в продължение на 72 часа. За ориентир погледни характеристиката му за 10 часов разряд - трябва да ти стигне и то не само за една нощ.
Мерси за отговора! Мислиш, ли че батерията би могла да навреди на камерата?
preslav - майстор
вт фев 05, 2019 12:23 pmgeromero написа:
Батерията няма как да навреди на камерата ако се ползва оригиналния адаптор. Съвсем примерно - от батерията вадиш изводи към стандартен куплунг за запалка и в него включваш адаптора за работа на камерата нощем. Докато шофираш включваш акумулатора в запалката на колата за да се дозарежда от автомобила.
geromero - напреднал
вт фев 05, 2019 12:34 pmpreslav написа:
вт фев 05, 2019 12:23 pmgeromero написа:
Батерията няма как да навреди на камерата ако се ползва оригиналния адаптор. Съвсем примерно - от батерията вадиш изводи към стандартен куплунг за запалка и в него включваш адаптора за работа на камерата нощем. Докато шофираш включваш акумулатора в запалката на колата за да се дозарежда от автомобила.
Нещо подобно, предполагам, че ще свърши работа:

Изображение
preslav - майстор
Предполагам да, не бях виждал готови преходи. Такова нещо с малко повече внимание можеш да прекараш директно от автомобилния акумулатор, тогава отпада нуждата от втори.
geromero - напреднал
вт фев 05, 2019 1:18 pmpreslav написа:
Предполагам да, не бях виждал готови преходи. Такова нещо с малко повече внимание можеш да прекараш директно от автомобилния акумулатор, тогава отпада нуждата от втори.
А няма ли да изтощи акумулатора така?
preslav - майстор
вт фев 05, 2019 1:21 pmgeromero написа:
А няма ли да изтощи акумулатора така?
Ако караш редовно няма да имаш проблеми, проблем може да има след няколко дена престой на колата. Трябва да се подсигуриш с предпазител близо до + на акумулатора, а който му разбира може много лесно да измери реалната консумация при включена камера.
Virtex - майстор
вт фев 05, 2019 12:21 pmgeromero написа:
Камерата е купена преди години и си я ползвам, не съм и вярвал, че ще искам да се занимавам с такива неща. Но приеми, че 500 лв. вскеи път да плащам, когато съседът е в лошо настроение (за 1 година 4 пъти вече ми драска колата), то си струва занимаваката. А и нямам възможност да сложа външна камера, иначе веднага бих сложил. Остава само варианта в колата да сложа. Сега просто искам да записва и при изключен двигател, нощем, като източникът на захранване да бъде различен от този на колата.
Тази, която съм дал е точно за кола и прави сама това, което ти се опитваш да направиш с някакви гимнастики - да записва непрекъснато и сама да "знае" кога колата работи и кога не.

Въпросът е, че явно или не разбираш за какво говоря или искаш да се мъчиш по твоят си начин.
geromero - напреднал
вт фев 05, 2019 1:30 pmVirtex написа:
вт фев 05, 2019 12:21 pmgeromero написа:
Тази, която съм дал е точно за кола и прави сама това, което ти се опитваш да направиш с някакви гимнастики - да записва непрекъснато и сама да "знае" кога колата работи и кога не.

Въпросът е, че явно или не разбираш за какво говоря или искаш да се мъчиш по твоят си начин.
Приятелче, не знам точно за какъв специален режим говориш, но ми се струва, че нещо ти бъркаш понятията. Автоматичната активация на камерата се отнася до G сензора. Когато G сензорът усети движение на колата, камерата автоматично се пуска, а не когато има движение пред камерата. Същата фукнция я има и моята камера.

Тема "Dash camera и акумулаторна батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: