От мобилни телефони до цифрови камери
mitcd - специалист
Комарите напоследък са оглушали, та използват тези устройства за стартови площадки...
Абсолютно верно .Правих няколко такива схеми с уверението на авторите че работят.Но комара си каца на зумера и се кефи.Виждал съм и по магазините ,но докато не видя че такова чудо работи не вярвам !
maddoktor - специалист
с какъв зумер :) да не би да не е пододящ ?
Trifun - специалист
mitcd написа:
Комарите напоследък са оглушали, та използват тези устройства за стартови площадки...
Неее - това са били или женски, неоплодени комари или ... комари-гейове :razz: :lol: :lol:
rulom - модератор
maddoktor написа:
Няколко дни не съм пипал нищо понеже имах други неща за вършене.

Някой дали притежава готово устройство дет плаши кучетата - да го отвори и да го снима
аз мога да се постарая да направя платки и да публикувам всичко .
maddoktor , темата за кучетата, е тук.
maddoktor - специалист
знам знам - че съм писал подобни мнения
ама тва че замисъла на схемата е такъв че искам от една батерия 9 В.
за да сложа и зареждащо устр, в корпуса на кучегона

замислил съм към какво да се насоча
а именно - ще има няколко блока

1: повдигане от 9в на 22 в. максимум
MC34063 - евтина - лесна за сглобка .

2: генератор на 25 khz , логическа интегралка която да дефазира сигнала и да го подаде на 4 транзистора - свързани мостово - http://letsmakerobots.com/files/userpic ... ematic.jpg
само че генератора и логическата интегралка CM14011P ще са захранвани от стабилизаторче 7812 - така генерираната честота си е винаги на колкото си я наглася

така ако тези транзистори се захранят с 22 волта - имам на пиезо-излъчвателите напрежение от 20 волта - което е максимума - също така мога да направя че инвертора да си променя в някакви стойностти - от 10 до 22 волта - примерно . :)

понеже стандартните схеми с Ne555 на исхода имам примерно 1/2 от захранването - което ми е малко за мене .
Sandman - специалист
Темичката е малко стара, но да споделя опит. :)

Взех си антиинсекта, който предлагат в конструктор.бг. Запоих му кабелче и го боднах директно в контакта. Позиционирах го в ъгъла на стая 3.2 на 2.7 метра, точно над леглото на бебето.
Определено върши работа, баткото също не го хапят (леглата са почти едно до друго).
world_explorer - специалист
hygro написа:

Най-добър е ефекта с репеленти. Доказана марка - Autan.
Много си прав макар че използвам и двете неща.

А колкото до устрйството има ги на метро и струват около 6 лв. Ето го и него:

Прикачен файл

P1230862.JPG
P1230862.JPG (67.05 KиБ) Видяна 10474 пъти
ditronix - специалист
Схемата от МК определено работи!Ползвам я от публикуването и в списанието и неколкократните ми опити да пробвам като я изключвам доказва ползата от нея.
world_explorer - специалист
ditronix написа:
Схемата от МК определено работи!Ползвам я от публикуването и в списанието и неколкократните ми опити да пробвам като я изключвам доказва ползата от нея.
Не бъди скрънза дай линк или снимка :?
ditronix - специалист
Ами в сайта на МК има схемата и тяхната платка.Аз мога да дам моя вариант на платката и акъл-акъл много мога да давам,не се притеснявай! :lol: Схемата няма как да я пусна,че нямам програма за изчертаване,затова погледни в сайта на МК,ако са я махнали вече (някои от схемите се изпариха от там) ще помислим как да направим всичко да е достъпно тук.

Тема "Устройство против комари ...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: