От мобилни телефони до цифрови камери
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Супер!
Та, какво да купя??
moimoimoi - майстор
комфортно озвучаване не можеш да постигнеш с една колона в центъра или там където искаш да я шмугнеш :lol:
все пак стерео е по добре от моно, а ако са 4,5,6 още по добре- някакво домашно кино ще ти свърши чудесна работа
ако искаш нещо по качествено- 4 канален усилвател с 4 колони20-30 вата
а от сайта който са ти посочили по горе Technics SU - V300 с цена 140 лева е идеален/може да работи с 4 колони на 8 ома/
LZ - специалист
До кокото разбирам, искаш да купиш готово решение. Може да отидеш в специализиран магазин за озвучаване и да си купиш каквото ти трябва, като се довериш на консултантите там. Какво качество ще получиш, ще разбереш след това. Може да е много добро, задоволително, добро, да става, лошо или за нищо да не става. Зависи от много фактори
mitcd - специалист
n_a написа:
Повечко тела ще ми усигурят ли тази топла, задушевна, нанатрапчива музика, която мечтая?
Именно .Колкото повече са колоните толкова няма да е нужно да се усилват . Хем ще се чува добре, хем хората ще се разбират.Казвам ти от опит .На едни ресторант му насновах 14 колони равномерно в тавана.Сега се чува равномерно и качествено.Ако са по малко колоните хората които са по близо ще се надвикват.Вземи пример от автомобилите-на такова малко място 4 колонки.За твоето мисля че едно усилвателче за комп 5+1 Creativ (5 x 15W + 1x 80 W) или подобен ще ти свърши работа.Колоните в ъглите .Баса някъде отсрани ,че да не пречи.При бармана няма нужда да има колона.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Коя от Колоните предпочиташ да чуваш от твоята маса?
mitcd - специалист
Ако не е усилена ,не ми и пречи.Обаче ако е само една и искаш да се чува в дъното на помещението ,то опреднлено искам да съм по далеко.
Не мисля че ти е уместен въпроса или просто съм се хабял да ти пиша.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не себе си, споко.
Но пак моля, който не разбирта от озвучаване, който опитът и знанията му са само до стереото около собствения му пъп, да не ми дигат темата. Благодаря им, но нема нужда.
mitcd - специалист
Най лесен вариант обикаляш заведенията в Русе и гледаш.Където ти допадне музиката това е.Пак не разбирам за какво са тия нерви.
hygro - майстор
n_a написа:
Кой разбира?
Вярно е - не даваш достатъчно информация. Разбиращият повече от пъпа си няма да ти се обади, защото криво подхождаш. Проблемът не е в избора на това, което да купиш. Разбираемостта на разговорите и мекотата на фоновата музика зависи първо от акустичното оформление на помещението, в частност времето за реверберация и едва тогава от разни допълнителни звукоизточници и разполагането им. Та опираме най-напред до дизайнера...

Разбиращият като вижда, че демонстрираш претенции знае, че това, което искаш, е голяма врътня и затова вместо да го чакаш, да ти се начуди, плати на профи да ти свърши работа - с напътствия от форум работата няма да стане... поне не така, както един Разбиращ би счел за задоволително...

А ако претенциите ти не са чак такива, като звучат тук, вероятно биха могли да ти се дадат някои по-елементарни напътствия. Иначе празнословим...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Точно Хигро!
...зависи първо от акустичното оформление на помещението, в частност времето за реверберация и едва тогава от разни допълнителни звукоизточници и разполагането им. ...
Само не разбирам, защо наричаш това "претенции". Това Е заданието.
Има ли Профи, да разбира от озвучаване?

Тема "озвучаване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: