От мобилни телефони до цифрови камери
felice - специалист
Става, ама сега е малко пат - кой ще се зарадва на не-особено-добре-работещ ТВ? Капиш, май така или иначе трябва да се оправи :?
mitcd - специалист
Най вероятно нямаш зелен цвят(ако дава малко лилаво).Ако е това- честа причина е платката на кинескопа.Ама......
Пиша глупости -така няма да стане ...
По добре почни първо да правиш сърдечни операции от форума на хирурзите!
А това "Майсторище" се е сдобило с титлата си в раздела за сухо строителсво и забавления.Не знам защо въобще дава съвети.
ssi - специалист
Кажи първо как се е получил цвета..избледнял ли е леко или изведнъж е станал така.. само чисто синьо ли изкарва или е смесено леко с друг цвят?
Възможно е да е кинескоп! Възможно е да имаш изгорели транзистори на платката на кинескопа!
Тези 2 неща най лесно се установяват. Започни с меренето на транзисторите и елементите около тях.
Кинескопа и той се проверява лесно, ама трябва много писане за да ти обясня. Ако е той....телевизора за части..няма смисъл.
maddoktor - специалист
нека и аз да се просъединя към мненията .
Причините може да са в Кинескопа или електрониката . За да се намери причината ако не искаш да посетиш сервиз - изтегля се информацията за телевизора с чертеж - на него ако е това което мисля - има контролни точки където се проследява какво имаш - и какво трябва да е = но помни - ако не внимаваш може да те изпере бая гадно напрежението в елементите на телевизора ако не знаеш где да пипаш , ама тука се сещам че спомена че нямаш грам познания - как ще отстраниш проблема ?
felice - специалист
mitcd написа:
По добре почни първо да правиш сърдечни операции от форума на хирурзите!
:headbash: :headbash: :headbash: :2thumbs: :respekt:
mitcd написа:
А това "Майсторище" се е сдобило с титлата си в раздела за сухо строителсво и забавления.Не знам защо въобще дава съвети.
Аа, то се появява навсякъде.. Но като не се впрягаш, поне е интересно :-D
ssi написа:
Кажи първо как се е получил цвета..избледнял ли е леко или изведнъж е станал така..
Това не знам, така го купих; вече няма как да разбера :sad:
ssi написа:
Само чисто синьо ли изкарва или е смесено леко с друг цвят?
Забравил съм, не е включван от месец-два; сега има друга функция и затиска един изметнат плот :-D :-D След малко ще го включа и ще докладвам.
maddoktor написа:
.........
Въпросът по-скоро беше дали това е сигурен признак, че ТВ си е отишъл безвъзвратно. Казвате, че може и да има шанс.. Добре :) Първо ще го включа да видим как точно предава и после ще му видя платката (първоначално - на изключен ТВ, щото иначе :ugly: :ugly: :ugly: )
maddoktor - специалист
с извинение - ама ремонта може да ти коства колкото един нов телевизор - а няма гаранция след ремонта колко време ще бачка - по-добре го отпиши и го хвърляй - това си е мое мнение.
Бай Член - специалист
Абе много писатели се навъдиха, а никой май не си е направил труда да прочете, какво е казал човека в темата която самият той е цитирал:
felice написа:
повечето време предава само в синьо, оправя се за кратко.
От така дадената информация, твърде вероятно е да има просто студена спойка, която се оправя за 10 минути.

felice, ти си призна че никакво понятие от електроника нямаш, но поне приятел, дето има поялник ако имаш, покани го на по бира, да погледне платката, те студените спойки обикновено си личат. Минава ги един път с поялника и ТВ-то става поне за подаряване.
velsi - Почетен майстор
Това не е студена спойка, а най-вероятно изсъхнали електролитни кондензатори. Също лесен дефект.
felice - специалист
Бай Член, аватараа.. Филмчето е :supz: :supz: :supz:

Сега като го гледам, има си всички цветове, просто синьото преобладава. Без да го отварям - някой да даде .pdf или акъл как се настройват цветовете?

Пуу, на монитора е детска игра, а тука... :evil:
mitcd - специалист
Не ти трябва pdf.Виж по платката на кинескопа дали има врътки.Ако има добре -почвай наред докат ти харесат цветовете.Само помни как са били оригинално преди да ги барникаш,че хептен да не се омесят.То няма повече накъде да се повреди :lol: И внимавай че там има най много ток,да не те шибоса.Ако няма врътки(тримери) почти нямаш шанс ,значи ще му е нужен сервизен режим(това предполагам не ти говори нищо)

Някой беше казал че ти трябва чертеж,а аз му викам схема ,пък бил той с pdf или djv формат

Тема "Телевизор показва само в синьо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: