• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
Милен - майстор
Наистина голяма простотия забъркаха европейците за наша сметка. Сега отстреляха нашежаемите ламБи следващите ще са техните братовчеди разните там варианти на халогени лунички и други подобни изпълнения, щото по същество и те са с нажежаема жичка. Така че и това не е постояно решение :idea:

Имаш проблеми и тепърва ще имаш защото си сложил такива лампи. С нормални както каза си работи полилея. Докато тези са капризни към всичко, дори и към сигналните глимлампички в самия ключ. Ако ключа ти има лампичка махай я или слагай съпротивление в полилея - имаше такава тема преди известно време.

На цената на една качествена енергоспестяваща си вземам лампи TUNGSRAM 240V и да видим кой кого ще надживее. Убеден съм че резултата ще е доста години в полза на обикновените :lol:
naB4o - специалист
Ако си с ключ, който намаля и увеличава, се получава мигане на самите крушки понеже те не работят на напрежение под 170V, по този начин им се скъсява и живот и всичко.

Оффтопик: Е тази забрана на ЕС, включва ли и крушките миньонки, луните? Просто ми е интересно, каква крушка ще мога да си сложа на хладилник, ширм ако изгори... и си представям както се отваря често хладилника колко ще издържи...
Милен - майстор
Включва абсолютно всички като започват първо от 100 ватовите после с известен гратисен период и всички останали. Тези за хладилник са 15W и нямат приложение за други цели и евентуално може да им се размине, но и в това се съмнявам. Тогава хладилниците ни ще са на тъмно :lol: или и на тях ще им слагаме някви си диодни лампи да се нагуши някоя и друга фирмичка.
Time2Burn - специалист
Полюлея ми е от тези дето представляват едни големи вентилатори с 4 лампи отдолу, предполагам има хлабава връзка или неправилно свързване. Някой ден ще го разглобя...
emil_v r - майстор
Няма , няма - сега го разглабяй , и се пази от перката .
Един приятел жена му пуска вентилаторо , точно когато ремонтира , и като го завърте оная ми ти перка , така се размаза по стената ,
освен това първо се удари с рогата в една картина и скапа и картината :evil:
mitcd - специалист
В полилея може да е прекъснало нещо,та да светят лампите последователно.Спестяващите лампи(кое пестят?) не могат да запалят.Да питам - не ти ли стърчат доста тия лампи? Не ги ли закача перката ? :)
ango - напреднал
Ключа ако е светещ също премигват лампите.Трябва да откачиш лампата или светодиода.
Милен - майстор
А може и електрониката им да не се понася толкова близо с моторчето на перката :? Разкачи му единия кабел да не тръгне перката и пробвай тогава дали светят нормално.
zmeios - специалист
Ей, ще го тресне тока човека! Що му давате такива акъли, като виждате че малоумниците елинсталатори са му свързали ключа на нулата :(

Причината за това поведение е слаба връзка - това е проблем който ТРЯБВА да се отстрани, ако ще и Марсиански крушки да се слагат, защото има навика да нагаря и да предизвиква пожар в особени случаи.

Захранванията на тези крушки са импулсни, и според случая, може да се окаже че в рамките на 1 секунда, 10 милисекунди дърпат огромен ток, а останалото време не дърпат (почти) нищо. И понеже това дърпане обикновено е синхронизирано с фазата (като страничен ефект от простата схема за запалване), в момента на дърпането кабела някъде кляка. Оттам нататък манджата с грозде е гарантирана.

Обикновените крушки дърпат по половин ампер (което е горе долу нищо) 100% от времето. Тия с импулсните могат да дърпат "на пресекулки" и по три ампера (проверено, измерено!). Като сложиш няколко, амперите стават повечко и там където е кофти жицата почва да топли, да хвърля искри, и прочее.

Друга възможност, за която се сещам, е крушките да са изключително калпави, и да внасят шум обратно в мрежата при превключването на суичъра. И понеже са няколко, си пречат жестоко една на друга - цъкат когато трябва и когато не трябва суичърите, на изхода напрежението - колкото им хрумне... Оттам и бързото изгаряне.

Тази втората хипотеза предполага да се намеси специалист с уред. На око, за човек който не знае закона на Ом, няма как да стане. Ако е това проблема, може да се отстрани чрез добавяне на малки дроселчета, товарни резистори (ама ще греят малко), а най-добре, чрез теглене на една майна на тази марка крушки и смяната и с друга. Аз ползвам Leuci изобилно и съм доста доволен. От Филипс не съм.
emil_v r - майстор
Ееее... импулсните дърпат на импулси , а не така де.
Нали почват с грец, еликтролит , и товарът е след иликтролита....
Иначе за другото съм съгласен .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Компактни луминесцентни лампи - проблем..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: