• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
stefan_gb - специалист
petromaniq написа:
nebeto, Ти от "направи сам" правиш "развали сам" . :) А някъде из форумите беше казал, че се кефиш вашите да се радват на "благинки" сътворени от теб :wink: А другият начин е да се помолиш в някой ТВ-сервиз, да ти подарят IR-детектор от някоя потрошена техника.
Или отиващ в някои магазаин за електронни компоненти и за 1.50 си готов. Но мисля че в сервиза няма да ти откажат :)
MamaMy - майстор
В един ТВ сервиз го видях направено. Джобно радио което си работеше, но в момента когато насочиха дистанционното към него, спря музиката и се появи пищене. След питане ме светнаха, че един от транзисторите на радиото е подменен със инфрачервен фото транзистор като е пробита дупка и той е изведен отпред. Нищо сложно. :wink:
inspo - майстор
http://hobby.neomontana-bg.com/ тука има и схема и готов тестер
petromaniq - специалист
От тези без пари и аз ще си взема :lol:
nebeto - специалист
аз естествено потърсих в магизините за електроника обаче търсенето беше неуспешно,ще потърся в някой сервиз,пак благодаря за идеите. :)
lenko71 - специалист
И фототранзистори ли няма?
ArturDent - Почти Безобиден
Има и компютърни дистанционни, съответно с датчик (USB). Специално това което ти пускам присветва когато дойде сигнал. Има светодиод в датчика. Цената беше около 20 лв.
Освен това има и програми с които можеш да засечеш какъв сигнал праща на всеки бутон.
Сега де не кажеш, че и компютър нямаш ;)

Изображение
todortv - майстор
MamaMy написа:
В един ТВ сервиз го видях направено. Джобно радио което си работеше, но в момента когато насочиха дистанционното към него, спря музиката и се появи пищене. След питане ме светнаха, че един от транзисторите на радиото е подменен със инфрачервен фото транзистор като е пробита дупка и той е изведен отпред. Нищо сложно. :wink:
Всяко радио на средни вълни реагира на дистанционните,без преработка.
penata - специалист
todortv написа:
MamaMy написа:
Всяко радио на средни вълни реагира на дистанционните,без преработка.
Подкрепям с двете ръце -едно време когато нямаше камери по телефоните така се правеха дистанционни :-D ,но така се пробва дали генерира ,не може да се разбере да ли е изгорял излъчвателя(ИЧ диода)

пп може и светодиодче вместо излъчвателя да се запои или за него :wink:
nebeto - специалист
благодаря,най изгодно ще ми е да да помоля някой техник в сервиз да ми смъкне такъв датчик.
  • 1
  • 2

Тема "тестер за дистанционно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: