От мобилни телефони до цифрови камери
BAlexandrov - специалист
Дай цена за 4/5 SubC, може да е полезно на колегите за по-сериозна работа.

Теста на индийчетата lava 1.2 Ah при първото им зареждане показа 20 мин непрекъснато въртене на празен ход с пълна скорост и още 3-4 мин с намаляваща. За домашна работа - съвсем добре :-D
Последна промяна от BAlexandrov на пон мар 01, 2010 1:22 pm, променено общо 1 път.
velas - специалист
BAlexandrov написа:
Дай цена за 3/4 SubC, може да е полезно на колегите за по-сериозна работа.

Теста на индийчетата lava 1.2 Ah при първото им зареждане показа 20 мин непрекъснато въртене на празен ход с пълна скорост и още 3-4 мин с намаляваща. За домашна работа - съвсем добре :-D
Колега, дай повече инфо за тези батерии (модел/цена).

@Osiris
Това което успях да видя в ценовата листа, за моя винтоверт са моделите VTE3300SC или VP3000SC. Мисля, че това са като моите батерии, но имам едно опасение. Моите батерии са с размери d=21,5mm / h=40mm , а тези са малко по-големи и не знам дали ще се съберат.
Другото "притеснително" е цената... 7,20лв/бр х 15бр = 108лв...а аз имам и втора батерия, т.е. цената става 216лв... :shock:
Ако нямате по-удачно предложение за домашен майстор, май ще е по-подходящо да си накупя няколко нови евтинки винтоверта и да ги изхвърлям като им свършат батериите... :)

Прикачен файл

Image0002.jpg
Image0002.jpg (28.27 KиБ) Видяна 7726 пъти
BAlexandrov - специалист
Хвърляй ги насам :lol: Аз по 2.50 ги намерих, но са по-малки 4/5 SC, твоите са SC. Би трябвало да ги има в магазините за електроника.
Аз ги взех от тези http://elimex.bg/
Osiris - специалист
leosat varna написа:
@Osiris
Това което успях да видя в ценовата листа, за моя винтоверт са моделите VTE3300SC или VP3000SC. Мисля, че това са като моите батерии, но имам едно опасение. Моите батерии са с размери d=21,5mm / h=40mm , а тези са малко по-големи и не знам дали ще се съберат.
Другото "притеснително" е цената... 7,20лв/бр х 15бр = 108лв...а аз имам и втора батерия, т.е. цената става 216лв... :shock:
Ако нямате по-удачно предложение за домашен майстор, май ще е по-подходящо да си накупя няколко нови евтинки винтоверта и да ги изхвърлям като им свършат батериите... :)
в сайта си има секция контакти звъни на телефона и питай дали размерите са същите за цената също ценовата листа е стара и е възможно да има промени
(а цените не ги определям аз и не ги коментирам принципно цената на един продукт зависи от качеството, транспорта, данъците, количествата и тн.) всеки си прави сметката за моделите на kress съм изчислявал че възстановяването на 1 батерия е около осемдесет и нещо лева при цена в магазина на нова 120 като възстановената е с поне два пъти по голям капацитет :wink:
shotik - майстор
На базар Илиянци по уличката от входа откъм бул Рожен ,като се отива навътре ,се стига до Т образно кръстовище.Точно насреща в сградата има един павилион за батерии,аз от там си купих за акумулаторен прожектор,като на място ги запояват с точкова заварка.

http://www.bgmaps.com/services/links/li ... a4c0bf202a
Osiris - специалист
shotik написа:
На базар Илиянци по уличката от входа откъм бул Рожен ,като се отива навътре ,се стига до Т образно кръстовище.Точно насреща в сградата има един павилион за батерии,аз от там си купих за акумулаторен прожектор,като на място ги запояват с точкова заварка.

http://www.bgmaps.com/services/links/li ... a4c0bf202a
Точковата заварка е много добро нещо но когато се отнася за големи токове хора които правят хоби модели са ми обяснявали че е по добре да има спойка един вид спойката действала като термодатчик преди да се запали модела смятам че и за вертовете се отнася тъй като натоварванията са големи :?
velas - специалист
Osiris написа:
всеки си прави сметката
Да, разбира се... :) Просто разсъждавах имагинерно. За професионалната техника съм съгласен, че си заслужава. Но на домашното винтоверче ще му дойдат множко 100лв за батерии, при положение, че нов винтоверт+2 батерии струва около 80лв... :)
Май ще му туря един кабел и в контакта... :lol:

П.П. Сега замерих всички елементи и се оказа, че на едната батерия са заминали 4 елемента, а на другата - 2 елемента. Дали ще има проблем ако ги подменя с NiMH елементи или трябва всичките да са NiCd?
С 2 леви - специалист
Елементите трябва да са еднакви по тип, капацитет (и възраст). Направи от двете една. Аз сложих оловно акумулаторче 12V/1,2 Ач.
velas - специалист
Лошото е, че моите са на 18V, а не знам да има такъв акумулатор.
Първо ще се пробвам с малко профилактика да съживя "умрелите". Ако не стане - ще сменям елементи...

Нещо не мога да намеря NiCd SC 1,2V/1200mA... :(
BAlexandrov - специалист
Как да няма бре колега, колкото по-голям капацитет - по-добре.

Тема "Акумулаторни елементи, от къде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: