Благодаря cvetanmu . Когато бях пуснал на херц не ми показваше нищо 
От мобилни телефони до цифрови камери
skrijo
- специалист
106 мнения в "Въпрос за мултицет"
ELEMENTAL
- специалист
В режим LOGIC може да използва мултицета като логически пробник.В този случай сондите се връзват към V и COM.В режим hfe се измерва b (бета) - статичния коефициент на усилване по ток на биполярни транзистори.В този случай изводите на транзистора се слагат в 1 от 2-та цокъла над гнездото V.Има значение кой извод къде ще се свърже(т.е емитера на транзистора трябва да е сложен на Е, базата на B и колектора на С).Цоклите са 2 - единия е за NPN транзистори, другия е за PNP транзистори.
новия12
- специалист
привет колега ... капацитета на кондензаторите не можеш да ги мериш поне с този уред... пък и на всичките е отбелязан капацитета във фаради..уважавам ти любопитството но задаваш въпроси дето колегите са ги учили дълги години и продължават да ги учат... то знанието по електро техниката и електрониката е безкраино - колкото повече знаеш - толкова повече научаваш колко неща не знаеш..желая ти успехи...
новия12
- специалист
маи тук е мястото да споделя за моита първа цветомузика - бях на около 8 години - тогава имаше кръжоци по електротехника- естествено и аз бях в тоя кръжок...реших да си направя цветомузика с тиристори и лампички на 220 в.... после трябваше да се свържат с краиното стъпало от касетофона - димек от изводите на тон-колоните... малееееее.... като изпуши нещо от касетофона на баща ми - току що беше гу купил от корекома.... то бяха едни врътки за долари то не беше чудо...и после скрих тая цветомузика -- ама изпушилия касетофон баща ми го потърси веднага щом се прибра от работа... последствията предполагам всички ги знаят... така че ако и ти не си наясно не бъркаи в контактите.... но не се и предаваи и отказваи...МЕЧКИТЕ ОТ ГОРАТА ГИ ФАЩАТ И ГИ УЧАТ ДА ТАНЦУВАТ ТА ТИ НЯМА ДА СЕ НАУЧИШ НА ТОКОВЕТЕ...
bycec
- специалист
Доста се посмях като чета горните постове, но се сетих на времето как аз се запознавах с радиоелектронните елементи. Разликата е голяма защото по онова време информация можеше да се черпи само от библиотеките (Гугъла не се беше родил, а и Бил Гейтс сигурно не се беше канил да се занимава с И.Т.) Така че skrijo давай смело , сега мултимери се продават и в хлебарниците, а и цените им са народни.
Успех....
Успех....
skrijo
- специалист
Ами аз сега съм на 16 така ,че има време да се науча
>а сега кажете , знам как да меря вече напрежение ,когато искам да меря F , къде да поставя сондити , големина на ток (мога да меря максимално 20 А
) а това 200mAT има предпазител и се мери по-малък ток 
Последна промяна от skrijo на чет мар 25, 2010 11:44 am, променено общо 1 път.
Тема "Въпрос за мултицет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература