• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
От мобилни телефони до цифрови камери
skrijo - специалист
Благодаря cvetanmu . Когато бях пуснал на херц не ми показваше нищо :?:
cvetanmu - специалист
За честота(Hz) сондите трябва да са включени на COM и V.Не го пробвай в контакта,ако имаш малък трансформатор пробвай на изводите на вторичната намотка.Но както те посъветва shotik първо потърси някой да ти покаже иначе рискуваваш да повредиш мултицета!!!!!!
skrijo - специалист
Какво узначава логик само ли се настройва :? и hfE :?:
ELEMENTAL - специалист
В режим LOGIC може да използва мултицета като логически пробник.В този случай сондите се връзват към V и COM.В режим hfe се измерва b (бета) - статичния коефициент на усилване по ток на биполярни транзистори.В този случай изводите на транзистора се слагат в 1 от 2-та цокъла над гнездото V.Има значение кой извод къде ще се свърже(т.е емитера на транзистора трябва да е сложен на Е, базата на B и колектора на С).Цоклите са 2 - единия е за NPN транзистори, другия е за PNP транзистори.
skrijo - специалист
Как се мери капацитет на кондензатор :?:
новия12 - специалист
привет колега ... капацитета на кондензаторите не можеш да ги мериш поне с този уред... пък и на всичките е отбелязан капацитета във фаради..уважавам ти любопитството но задаваш въпроси дето колегите са ги учили дълги години и продължават да ги учат... то знанието по електро техниката и електрониката е безкраино - колкото повече знаеш - толкова повече научаваш колко неща не знаеш..желая ти успехи...
новия12 - специалист
маи тук е мястото да споделя за моита първа цветомузика - бях на около 8 години - тогава имаше кръжоци по електротехника- естествено и аз бях в тоя кръжок...реших да си направя цветомузика с тиристори и лампички на 220 в.... после трябваше да се свържат с краиното стъпало от касетофона - димек от изводите на тон-колоните... малееееее.... като изпуши нещо от касетофона на баща ми - току що беше гу купил от корекома.... то бяха едни врътки за долари то не беше чудо...и после скрих тая цветомузика -- ама изпушилия касетофон баща ми го потърси веднага щом се прибра от работа... последствията предполагам всички ги знаят... така че ако и ти не си наясно не бъркаи в контактите.... но не се и предаваи и отказваи...МЕЧКИТЕ ОТ ГОРАТА ГИ ФАЩАТ И ГИ УЧАТ ДА ТАНЦУВАТ ТА ТИ НЯМА ДА СЕ НАУЧИШ НА ТОКОВЕТЕ...
bycec - специалист
Доста се посмях като чета горните постове, но се сетих на времето как аз се запознавах с радиоелектронните елементи. Разликата е голяма защото по онова време информация можеше да се черпи само от библиотеките (Гугъла не се беше родил, а и Бил Гейтс сигурно не се беше канил да се занимава с И.Т.) Така че skrijo давай смело , сега мултимери се продават и в хлебарниците, а и цените им са народни.
Успех....
skrijo - специалист
Ами аз сега съм на 16 така ,че има време да се науча :wink: >а сега кажете , знам как да меря вече напрежение ,когато искам да меря F , къде да поставя сондити , големина на ток (мога да меря максимално 20 А :?: ) а това 200mAT има предпазител и се мери по-малък ток :?:
Последна промяна от skrijo на чет мар 25, 2010 11:44 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Въпрос за мултицет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: