От мобилни телефони до цифрови камери
kabel96 - специалист
Не ти трябва мрежа може с 2 жилен телефонен кабел или безжично но при безжичното се оскъпява с 30 лева на стая.
Тани - модератор
kabel96 написа:
Напълно е възможно с 1 карта да си гледа всеки кавото си иска до около 25 разлчни стаи и да се плаща само един абонамент.Но това не става с операторския приемник.И за да питате много излиза по около 150 лева на стая.
Ами ето питаме много .дай линкове или обяснения. По добре да дам пари на куп за оборудване което остава мое, отколкото разсрочено три години за такси.
velas - специалист
Тани написа:
Ами ето питаме много .дай линкове или обяснения.
Линкове или подробни обяснения никой няма да даде... :)

В общи линии трябва да се направи шеринг мрежа (все едно връзваш компютри в мрежа), конфигуриране на линукс приемници и "споделянето" е готово. Не е желателно да се прави с wireless-и по обективни причини.
За булсат картата трябва да е с кодировка Irdeto, за ИТВ - Cryptoworks. С 1 карта може да гледат до 255 телевизора (при определени обстоятелства)

А за да се гледат различни програми се изгражда дадената сат.система според броя на приемниците.
kabel96 - специалист
Тани ти си ми на 50 километра дай на лично контакти и можеш да дойдеш до го видиш или като пътувам да ти се обадя за кафе.Лошото е че напоследък рядко пътувам но онзи ден бях в Карлово.С линукс също става но е много по скъпо и трябва мрежа а при нашата система само двупроводна връзка.
petrov_ - специалист
в момента към един договор могат да се включат четери приемника при бурсатком.
pavkatay написа:
Любо написа:
слагаш 1 сплитер след приемника и закарваш 2 та кабела по 1 за всеки телевизор и нямаш грижи
това е . аз имам абонамент за 2 телевизора- 1 чиния, 2 устройства , но сме трима и пак са ни малкотелевизрите:sad:( 21-ви век...)трети тв.става вече втори абонамент и излиза солено . благодаря :)
bycec - специалист
"бурсатком" - Тия пък кои са ?
vekarata - специалист
"бурсатком" - Тия пък кои са ? Това е фирмата на която можеш да се довериш за качество и коректност.Шест години ползвам техните услуги и нямам никакви проблеми.
petrov_ - специалист
kabel96 ще можеш ли да ми го направиш и какво ще ми струва?
kabel96 написа:
Тани ти си ми на 50 километра дай на лично контакти и можеш да дойдеш до го видиш или като пътувам да ти се обадя за кафе.Лошото е че напоследък рядко пътувам но онзи ден бях в Карлово.С линукс също става но е много по скъпо и трябва мрежа а при нашата система само двупроводна връзка.
hakama - специалист
Привет,
В съседната стая е приемника+ТВ, дали ще мога да прекарам до моята (7-9м) сигнал (клониниран) така че да гледам на моя ТВ без основния ТВ да е пуснат, а само приемникът?
Ще се гледа едно и също и на двата ТВ-та...

Със сплитър и коаксиален кабел ще стане ли и да няма влошаване на картината ?

Търся бюджетно решение, а не искам да се обвързвам с договор от 18месеца на този етап.

Имам един сплитер с един вход и три изхода,капсолован и солиден:
"3-way splitter" 5-1000MHz ;

B 687
Z 656D > Това май е марката и модела.
T

Има ли нещо специфично по свързването и този ще стане ли?

По принцип какъв трябва да е сплитерът, този моят не знам дали със сигурност е работещ.
velas - специалист
По-качествено видео ще имаш ако пуснеш кабели от SCART-а или RCA-то. В магазините продават RCA-RCA 10м или другият вариант е сам да си го направиш от коаксиален кабел и RCA накрайници.

Няма значение дали ще работи телевизора, който е при приемника. Неудобството ти ще е като искаш да сменяш канала.

Тема "булсатком" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: