От мобилни телефони до цифрови камери
С 2 леви - специалист
http://www.omextrade.com/bg/cat/cables/ ... 1a_bg.html

Порестите по-лесно се огъват и са с по-голямо затихване. Хубавите са скъпи обаче... :)
solo5 - майстор
Iliev Labs написа:
А защо не викнеш БУЛСАТ да монтират направо?
Кабела си влиза в цената на монтажа, а тя е символична.
Защото не ми трябва за момента :roll:
vesel - специалист
Набързо няколко неща, че взе да се пише наизуст.
На теория най-добрия възможен диелектрик за кабела е въздух, т.е по-добре е пореста изолация. Кабелът с плътна, като пластмаса, изолация около жилото затихва много във високите честоти. Дебелината на кабела е ограничена до някъде заради вълновото съпротивление ( един куп формули). Чисто практически кабел RG11 е кофти, че е масивен. А иначе може и QR540 и приемникът няма нужда от поставка :-D
Iliev Labs - специалист
solo5 написа:
Защото не ми трябва за момента :roll:
Първо имаи впредвид, че на антената и трябва южно изложение. Или по-точно 39 градуса на изток, да не опънеш кабели до северната страна :-D Най лесно е да видиш на комшийте антените на къде са обърнати.

После имаи впредвид, че върви кабел от антената до всеки приемник. Не се ползват вече сплитери. Максимума сега е 4 приемника на една антена. Така че пускай отделен кабел, от антената до всяка точка, където би искал телевизия.

Булсат работят с най-ефтиния, железен, помеднен кабел 75 ома. Китайски. Така че какъвто и да сложиш, все става. Максимума е 50 - 60 метра, после усилвателче за 10 лева и още толкова кабел.

Розетките за стена са калпави в общия случай, по-добре си остави по-дълги кабели, така че да стигат до приемника.

Вече доста се позабавиха с НАЗЕМНАта ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, но все пак се надяваме скоро да тръгне. Ще има доста безплатни канали и ще се ползват същите кабели. За това опъвай смело навсякъде. :)
ArturDent - Почти Безобиден
vesel написа:
Набързо няколко неща, че взе да се пише наизуст.
На теория най-добрия възможен диелектрик за кабела е въздух, т.е по-добре е пореста изолация.
:shock:
Опсссс, искаш да кажеш не въздух а вакум! Има разлика и то голяма. В си представи един кабел 20 kV и една въздушна линия. На какво разстование се намират фазовите проводници един от друг - в единия случай на няколко милиметра, а в другия на десетки сантиметри.
Пък тук има значение не електрическата изолация, а електромагнитната.
torbalan - Дървен философ
въздуха също е добър диелектрик, но само ако е сух :)
а това трудно се урежда ;)

ако изолацията не е плътна - конекторите трябва да са много хубави, за да не пропускат влага.... особено тези, които са от вън...
solo5 - майстор
Iliev Labs написа:
Първо имаи впредвид, че на антената и трябва южно изложение. Или по-точно 39 градуса на изток, да не опънеш кабели до северната страна :-D Най лесно е да видиш на комшийте антените на къде са обърнати.
Аз съм в гарсониера и терасите ми имат само едно изложение :lol:
Но като гледам има антени на Булсат с това изложение - значи става :roll:

Iliev Labs написа:
После имаи впредвид, че върви кабел от антената до всеки приемник. Не се ползват вече сплитери. Максимума сега е 4 приемника на една антена. Така че пускай отделен кабел, от антената до всяка точка, където би искал телевизия.
Това не го знаех :?

Iliev Labs написа:
Булсат работят с най-ефтиния, железен, помеднен кабел 75 ома. Китайски.
Това не го очаквах :-s
8180 - майстор
Бях писал някъде за пълния провал, който постигнах с кабел от "бакалията". Не исках да чакам момчетата от Булсат и пробвах сам - постигнах убийствено слаб сигнал.
Когато дойдоха, веднага изхвърлиха моя кабел и за ок. 15 мин. се оправиха. Бях пробил дупките.
От интерес после отново закачих моя кабел - старата история.
75 ома, имаше фолио вътре, марката не помня - може да я има някъде във Форума (преди 2 год.)
Iliev Labs - специалист
Опсс..!
Забележката на дигиталния е уместна.
По този кабел върви захранване за конвертора 18 и повече волта. При слаби връзки се нагрява доста.

Вземи си кабел от БУЛСАТ, в офиса го продаваха по 50 стотинки за метър, само при поискване. Или черпиш техниците кафе и ти режат колкото искаш :wink:
solo5 - майстор
Iliev Labs написа:
Вземи си кабел от БУЛСАТ, в офиса го продаваха по 50 стотинки за метър, само при поискване. Или черпиш техниците кафе и ти режат колкото искаш :wink:
Мерси :roll:

Тема "Какъв кабел за ТВ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: