От мобилни телефони до цифрови камери
petromaniq - специалист
С 2 леви, Мижавото дроселче, кондензатори и прочее се оправят къде- къде по-лесно, отколкото да търси място на тез радиатори(като за атомен център :lol:). Все пак да не забравяме, че ще храни USB-устройство, а я ми покажете такова с консумация 1А - то стандарта не го допуска..(друга работа е ако ще връзва 5бр). 500 мА(а това е номинал) са достатъчни даже и акумулатора на устройството да зарежда.
С 2 леви - специалист
Ами имам PDA ipaq 6815, който иска поне 1A за да тръгне да се зарежда през USB. Зареждам си го на компа на USB2.0 порта.
petromaniq - специалист
С 2 леви sorry за спама по темата ама лъжеш-мен и теб ли, ли форума ли? Я му смени акумулатора, защото изби рибата.А за това се шегувам-без такива радиатори.... тръгва ли и какво му е оригиналното зарядно или само със ATX тръгва. :lol: Защо виж колко им е макса на комп захр на ST.BY!!!
С 2 леви - специалист
http://h18000.www1.hp.com/products/quic ... 9_div.HTML
"AC Adapter:
Output Voltage 5.0 VDC (typical)
Output Current 1.0 Amp (typical)"

С китайска батерия е много зле - малко държи и грее зарядното. Но като съм из планините ми е нужна втора батерия и трябваше да си купя.

За радиаторите не схванах :?

И аз се извинявам за спама.
:)

Прикачен файл

Clipboard01.jpg
2.0A си е SB
Clipboard01.jpg (222.94 KиБ) Видяна 5611 пъти
petromaniq - специалист
Е пожелавам на автора на темата сам да намери вариант, какво му е нужно. Утре може да излезнат и нетбуци да се зареждат от USB-който го е страх от неоразмерени спрямо консумацията устройства - да не ходи в гората ! Успех :)
Lazy_666 - специалист
Изобщо не се извинявайте за спам-а. Четем с любопитство всичко по темата.
Днес не можах да бръмна към центъра, мацката ме замъкна в Практикер и Карфур и сега се прибираме.
Обещал съм си да я налепя таз схемка и ще я. Кат' приключа шъ пиша.
MamaMy - майстор
И в момента си ползвам ето това:
http://www.airlive.com/product/product_ ... 4346318078
Захранва се от 2 УСБ-та едновременно. Колко ли черпи :roll:
ssi - специалист
Айде и аз да те посъветвам нещо. Смени си кабела. Тези боклуци ги правят с много калпав кабел и има доста голям пад в тях, както и в пътечката и спойките на платката. Пробвай с хубав кабел и без да закачваш нищо на 3-те гнезда на разклонителя. Ако стане, вземи ток за разклонителите от кабела директно, а не да минава през пътечките на платката. Сигурно ще ме разбереш, какво имам предвид, ако си оглеждал начина на свързване.
Lazy_666 - специалист
Такааа малко развитие по темата. Налепих схемата, обаче понагрява а няма къде да сложа радиатор.

В крайна сметка реших да направя нещо друго. Идеята ми е да вградя един адаптер за два лаптопа, 3-4 USB-та и принтер в колата. Там поне мога да лепна елементите направо на шасито и да уредя радиатора без много грижи. В момента изискванията ми са:
5-15-19-32 волта (+- 1)
Как мога да го постигна? Да дигна до 32 и след това да намалявам за останалите напрежения, или за всяко напрежение отделен елемент?

Доколкото знам (-) е на корпуса, така че явно ще ми трябват елементи които могат да се връзват директно към корпуса, щото ще е тъпо да слагам радиатор, като имам цяло купе да нагрявам.

Ограничения откъм финанси няма много, все пак е една схема, и нещо от сорта 50-80 лева може да се приеме.

Ще бъда изключително благодарен на идеите Ви.

Тема "12v разклонител + USB - подобрение." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: