• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
velsi - Почетен майстор
Не са вкопани в текстолита, а са над него. Най-добре си намери една лупа с голямо увеличение и разгледай какво се случва. Аз ползвам един окуляр от стара руска кинокамера. Увеличава доста и не криви образа. Ако има някакво прекъсване само така ще го видиш.
bikerider_ - специалист
Ами след толкова ръчкане и смяна на букси, чистене на крачета и т.н. аз си го обяснявам само с 2 възможни причини - или е скъсано краче(но защо тогава крайчецът му не е паднал още) или са хлабави/се разхлабват твърде бързо новите китайски букси. Ако се разхлабва бързо новата букса от разтягане на пластмасата при слагане и вадене на хендсфрито нищо не може да ми помогне. Ако е скъсано краче, мога да пробвам да приповдигна всичките крачета и да ги залепя с лепило.

Лупа - имам, но не е с голямо увеличение. В кой сервиз могат да го погледнат и диагностицират евентуално?
mirk - майстор
Остава въпроса дали си заслужава упражнението. Моето мнение е телефон който започне да праяви макар и леки мизерии се продава в магазините продаващи втора употреба и се купува нов. Щото не се знае дали утре няма мизериятада се увеличи и тогава ще го паркираш в шкафа или коша.
bikerider_ - специалист
Eстествено, че си заслужава! Тъпо е подобен телефон да не се ползва със всичките му екстри, само защото скапаната букса прекъсва. Естествено че си заслужава да се потърси източника на проблема.
dtmf - специалист
к750?

оригин-бг.ком
bikerider_ - специалист
Ами имам 1 K750 с този проблем, 1 W810, 1 K850, още 1 K850, който със сигурност ще има и той за в бъдеще същия проблем, както и 1 C905, на който веднага щом му се пусне музика, явно буксата прави късо и изключва въобще хендсфристо, въпреки, че то е включено към него, телефонът спира да го "вижда".
Досега съм купувал букси от cellphonе.bg, понеже са в София. Оригинални части в този бизнес, поне в България не знам дали има, по-скоро много качествени ментета, приличащи на оригинал. Иначе ми се ще да можех да пратя C905-ицата до Русе, но нито имам време, нито вяра да го пращам чак там на ремонт. А хич не ми се отваря слайдер, да му сменям сам буксата.
  • 1
  • 2

Тема "Попраряне на писти/контакти на платка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: