От мобилни телефони до цифрови камери
Johny - майстор
Няма свързващ кабел. От конвертора излизат 3 кабела за всеки приемник поотделно.
Тани, ти си прав за идеята за 4лв /вече не е 4.80/. Аз я обмислям от вчера, но тези от Булсата малко ме объркаха. На мене не ми върши работа, но зная хора, които ще се възползват.
Говори се, че парламентарното лоби на сателитните оператори е отложило за 2015 пускането на ефирна цифрова телевизия, за да могат още няколко години да пълнят гуши....
velas - специалист
По такива въпроси не питай Булсат... На "каките" им е казано /написано/ какво да отговарят на такива въпроси, а то е угодното за оператора, не за клиента...
ZMeyGorianin - майстор
Нещо не ми става много ясно! Имам антена с приемник/ един/, които ползвам на село. Там са си постоянно. Ако искам да гледам програми чрез Булсатком на друго място достатъчно ли е да ги взема със себе си + съответните настройки на новото място или трябва да се обаждам /вземам втори приемник и т.н./ на оператора?
Тани - модератор
ZMeyGorianin написа:
Нещо не ми става много ясно! Имам антена с приемник/ един/, които ползвам на село. Там са си постоянно. Ако искам да гледам програми чрез Булсатком на друго място достатъчно ли е да ги взема със себе си + съответните настройки на новото място или трябва да се обаждам /вземам втори приемник и т.н./ на оператора?
Един факт за да си направиш сам изводите. Почти всеки международен шофьор има Булсат оборудване в камиона си и гледа телевизия по паркингите като почива.
ZMeyGorianin - майстор
Да това е решение! А къде мога да намеря втора антена и онази джаджа /око ли беше/ дето е на нея за да не ги свалям всеки път като се местя? От Булсата казаха, че не продават отделно.
Последна промяна от ZMeyGorianin на вт май 10, 2011 10:53 am, променено общо 1 път.
fbr - майстор
Магазини във Варна за сателитна техника колкото щеш, даже мисля че leosat varna има такъв.
Илиян Илиев™ - майстор
Това означава ли, че и моя приемник ще функционира, ако му махна свързващия кабел?

п.п. Не мога да пробвам в момента, защото на допълнителния не съм му платил абонамента.
Johny - майстор
ZMeyGorianin написа:
Да това е решение! А къде мога да намеря втора антена и онази джаджа /око ли беше/ дето е на нея за да не ги свалям всеки път като се местя? От Булсата казаха, че не продават отделно.
В офисите на Булсат антена с конвертор струва 28лв. Понякога казват, че въви с монтажа, който е 15лв, а без него било 36лв. крайна цена.
По въпроса за настройката на антената в нета има много писано. Наскоро намерих един сайт, където ако зададеш държавата и населеното място, излиза сателитна карта, и там указваш точното местоположение. Веднага след това излиза една зелена стрелка, която указва точния азимут на антената /например успоредно на съседната улица/. Не съм пробвал, но казват че върши работа. Лошото е, че не зписах линка, но ще го търся.
Намерих го! :supz: http://www.dishpointer.com/
от тук: http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?t=5937
velas - специалист
Johny написа:
ZMeyGorianin написа:
В офисите на Булсат антена с конвертор струва 28лв.
При мен е 25лв... :wink:

Всъщност мога да уредя всеки с почти всичко (стига да има). Работно време сутрин или вечер... :cool:
Johny - майстор
Супер си, но си малко далече.

Тема "Въпрос за Булсат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: