От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
По снимките няма как да стане.Иначе може да пробваш да му вържеш изхода направо на потенциометъра.Ще трябва и да предвидиш копче с което да го превключваш на касетофон.Иначе потенциометъра като гледам ти е механичен и трябва да свържеш МР3 ето тук:
Изображение
Това разбира се не точно твоя но трябва да е на десните крака.
aiako - специалист
При мен обаче краката са редови... ето тук съм снимка
тук са включването , усилването и регулирането на басса . Като включва при врътката за усилване, а зад него е и врътката за рег. на бас-а
Изображение

Имам и от другата страна 2 врътки но те са за регулиране кой канал да свири и за станцията, мисля че не ни интересуват.

Гледам по другите касетофони, свързват двата канала от жака на кондензатори и това е ... аз не мога ли да ги изнамеря дори и без схема ?

Пробвах да сложа слушалки в вход/изхода на трансмитера и пуснах от флашка музика но нищо не свирна... проблем ли е или ?
bulhomes2 - майстор
Има ли други като мен, които да не виждат снимките на aiako?
hidrazin - майстор
Можеш ли да снимаш платката, така че да се виждае спойките на потенциометъра?
А снимките ги виждаме всички! :lцl:
aiako - специалист
Изображение
И платката отблизо
Изображение
hidrazin - майстор
Изображение
И не забравяй за превключването на касетофон!
Иначе лесно може да ги наметиш кои са като захраниш касетофона и му сложиш говорители.
След това пускаш на касетофон и оставяш потенциометъра средно усилен.
Като бараш с една отвертка по спойките на потенциометъра ще чуеш брум (смущения) в дадения канал и ще разбереш сам къде да го свържеш.
Така може даже да рзбереш кой канал ти е ляв и кой десен.
Успех и пиши какво е станало.
aiako - специалист
А няма да е проблем да си изведа един жак за телефона от там нали ?
hidrazin - майстор
aiako написа:
А няма да е проблем да си изведа един жак за телефона от там нали ?
Не , но първо пробвай.
a_nikolov - специалист
А защо вместо трансмитер не пробваш с някое от тези http://elimex.bg/category/798/moduli-i-izdelia.html ?
fox_vt - майстор
a_nikolov написа:
А защо вместо трансмитер не пробваш с някое от тези http://elimex.bg/category/798/moduli-i-izdelia.html ?
Тези са интересни особенно първия модул но как ще стане свързването.Примерно аз имам сд Clarion което хваща сигнала на трансмитера(цд то не работи само радиото) и действа като усилвател и управлява говорителите и двата баса отзад.Демек тези изходи от кита ляво дясно и земя как може да се подадат коректно към цд то.

Тема "Набутване на USB порт в стар касетофон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: