От мобилни телефони до цифрови камери
maddoktor - специалист
valentin112 написа:
maddoktor написа:
Споделям след тестове
Малко по-нагоре съм посочил схемата и се вижда обяснение и принципната схема.
тествах и в двата случая : фазата да е към лампите или към катода на тиристора

Ако подам захранване и фазата се падне директно към лампите - нямам мрежово по-металните части - микрофон , потенциометър и други . Схемата не мига

Ако подам захранване и фазата се падне директно към катодите на Тиристорите и оттам на общата част на трафа - тогава имам фаза по-всички метални части .
При допиране на фазомера до масата на микрофона ( корпуса ) -> схемата заработва супер , а ако докосна фазомера до един от транзисторите Т2 Т3 Т4 - светва дадената лампа .

Досещам се че ако с едната кунка докосна микрофона - всичко е ок - ама ако докосна с другата кунка нещо метално и свързано към мрежата - ще ме набие много сериозно тока - и аз няма да мога да му го върна :D
Стига си писал смехории, че Фиката ще получи инфаркт от смях :rolleyes:
нека се смее - смеха е здраве :) тъкмо сега покрай вирусните заболявания
На тебе като ти е смешно - що четеш ?
maddoktor - специалист
Fender_str написа:
Имам една схема за цветомузика на 220V галванично разделена от мрежата, ако те интересува ще я прерусувам (от книга е) и ще ти я пратя, но ти трябва някакъв изходентраф от лампово радио или телевизор.
Ще ми бъде приятно да разгледам схемата . Ако споделиш книгата - може да я намеря .
Fender_str - специалист
Енциклопедичен речник на младия техник се казва книгата.
maddoktor - специалист
Проблема го открихме - погрешно съм свързал трафчето с моста между 220 волта и 9 волта намотки - и сега си работи супер .
Fender_str - специалист
Eто я и схемата, тиристорите са КУ202Н. На всеки от тях може да се закачат лампи с обща мощност от 250W. Схемата съм я правил няколко пъти в ученическите си години и тръгва от раз. И сега гледам в описанието пише с изходни трафове от транзисторен радио приемник, аз съм я правил винаги с такъв от лампов.

Прикачен файл

rgb.jpg
rgb.jpg (40.52 KиБ) Видяна 3748 пъти
друмчо - специалист
maddoktor написа:
Проблема го открихме - погрешно съм свързал трафчето с моста между 220 волта и 9 волта намотки - и сега си работи супер .
Трябва да почерпиш!
друмчо - специалист
Fender_str написа:
Eто я и схемата, тиристорите са КУ202Н. На всеки от тях може да се закачат лампи с обща мощност от 250W. Схемата съм я правил няколко пъти в ученическите си години и тръгва от раз. И сега гледам в описанието пише с изходни трафове от транзисторен радио приемник, аз съм я правил винаги с такъв от лампов.
Нещо не ми се връзва тази схема!
maddoktor - специалист
Fender_str написа:
То тази схема е адски елементарна - и няма какво да и пречи да работи .
Е има кусури - че каналите не са разделени прекалено в тясна лента - но да свети при ниски , среди и високи - супер.
ТРафа може да е всякакъв - ако не се мамя - разделя сигнала от твоя източник и мрежата - и от него зависи коефицента на трансформиране от аудио-жака на компютъра и схемата .
maddoktor - специалист
друмчо написа:
maddoktor написа:
Трябва да почерпиш!
Аз четох мнението ти - но схванах за връзката на трафа . :)
КОлегата с който гледахме схемата - сподели че грешно съм свързал началото и края .
Fender_str - специалист
друмчо написа:
Fender_str написа:
Нещо не ми се връзва тази схема!
Кое точно не ти се връзва? Имам 3-4 бройки реализирани по тая схема, едната със сигурност още работи! Иначе да схемата си има и своите недостатъци..

Тема "Цвето музика с 220 волтови лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: