От мобилни телефони до цифрови камери
ssi - специалист
На руския клип се виждат удълженията на крачетата. Използват ги за антени. Виж колко са дълги и пробвай.
vvventsi - специалист
Ходих до пазара дето преди много време му викахме битака от където преди го бях купил този индикатор,но никой нямаше, обяснявах че преди време бях купил едно като лепенка дето се лепеше отзад на GSM и светеше като звъни,но никой нямаше, мисля че 2005г. май го бях купил тогава струваше май 1лв най много 5лв да е било не помня но беше много евтино,не помня какво е станало с моето май се счупи като се мъчех да го отлепя от телефона.
bip - специалист
2008-2009 година имаше в Пловдив, но с батерийка.
Ето тук са разисквали за разни диоди: http://elecraft.365791.n2.nabble.com/1N ... 72637.html
Трябва да е германиев (може и немски :-D ), а в краен случай ставало и да е шотки.
Спрели са се на 1N34A. Не знам дали ще стане директно да се върже светодиод на него и да свети, защото тези от клипчето повече приличат на D408 Military Microwave Mixer, но те пък са скъпи.
Може би ще си поръчам 10 бройки 1N34A от eBay.
mitcd - специалист
Аматьорска работа до няколко см. !
Аз намерих едно елементаррно с 3 транзистира и бачкаше на 4,5волта на 6-7 метра.
Обаче на входа имаше един малък стъклен диод с бяла маркировка ???
Имитирах едно , но с какъвто и диод да пробвах неще и неще да бачка до 7 метра.
Мога да кача снимка на платката- елементарна е .
bip - специалист
mitcd написа:
Мога да кача снимка на платката- елементарна е .
Давай снимки и схема :jump:
На мен ми стига и на 2 сантиметра да хваща - ще си го залепя за телефона. Така като сложа по едно на всеки телефон ще знам кой, кога предава.
mitcd - специалист
Какви 2 см. До половин метър ще бачка почти с всеки диод.
С този( над бобината с двете бели ивици) на снимката и 9V батерия лови GSM от голямо разтояние
Ако някой ми каже какъв е този диод цена няма да има ? :wink:

Прикачен файл

GSM lokator.jpg
mitcd - специалист
И това - >

Прикачен файл

GSM lokator_shem.jpg
GSM lokator_shem.jpg (39.96 KиБ) Видяна 4775 пъти
hidrazin - майстор
Браво за свалянето на схемата с малки корекции.
Имаш един изпуснат резистор от 680Ω след диода на захранването.Ценеровия диод вероятно е за 4,7V а не за 4,5V и
кондензаторите не са 133nF.Просто няма такава стандартна стойност.
Транзисторите са MMBC1623L5 с hFE 135-270 и са лесно заменими.
Ако някой си търси от тези military транзистори от линковете по-горе мога да доставя нови.
Самите диоди са в оловна опаковка за защита от статично електричество.
Последна промяна от hidrazin на ср мар 14, 2012 8:15 pm, променено общо 2 пъти.
mitcd - специалист
Зарежи корекциите аз съм мерил ! Така е знам че няма такива стандарти. Схемата беше за моя употреба . 680Ом е щото работеше на 6V и изправителния диод,ел.кондензатор и другото съпротивление аз съм ги сложил.

Дай диода! КАКЪВ Е ?????
Транзисторите са лесни.
Ако ви кажа откъде е тази платка сигурно няма да повярвате !
Последна промяна от mitcd на ср мар 14, 2012 8:30 pm, променено общо 2 пъти.
hidrazin - майстор
Ами диодите са от тези като в ebay.Само трябва да проверя какви модели са ми налични.
В оловна опаковка са и са СВЧ.

Тема "LED индикатор за предаващ GSM" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: