• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
И така може - само дано си прочел SOLD OUT.
:partyman:
velas - специалист
Цената на читавия кабел е около 1лв/м, останалия е 0,30-0,40лв/м.
Освен кабела, на човека ще му трябват и 2бр F-накрайници, 1бр F-муфа и умения...

А дали ще има проблеми при внасянето на затихване може да се каже след измерване или след проба...
RANOPILE - напреднал
Благодаря ви за информацията. Процедурата е извършена. Всичко ми струваше към 10лв със скобите за стената, кабела и конекторите. Само да оточня, че взех друг модел мъжко и женско та трябваше да извадя Булсаткомския и да го преместя на края, където се свързва към приемника :) :)
velas - специалист
Я пусни някоя снимка, че нещо ме съмняваш... :)
RANOPILE - напреднал
ми то кабела беше по 45ст/м х 15 = 6.75лв + накрайниците = около 8 кинта :) И 2 кинта за 50 скобички за стена.
Само продупчих 2 каси на врати и другото е кабела да не бие много на очи. И понеже нямам специални клещи да стисна накрайниците да не се измъкват ги хванах с изолирбанд, тъй че да няма ядове :)
Иначе качеството на картината не се различава от тази преди да удължа кабела(гледа се на телевизор HD Ready-1366х768). Ако искате снимки кажете, но мисля че всеки може да се справи(само малко се озорих докато измъкна накрайника дето се завинтва към приемника, че бая си беше стегнат) :)
velas - специалист
Проблемът май ще дойде точно от тези накрайници. Не си ги направил както трябва. Не е трябвало да махаш сложения F-конектор.
На парчето кабел слагаш два такива накрайника
Изображение
И такава F-F муфа
Изображение

А така се монтира(без гумения предпазител), без клещи, само с нож.
Изображение
RANOPILE - напреднал
Е аз съм сложил от накрайниците, но вместо муфа съм сложил мъжко и женско, които съм свързал едно към друго :)
velas - специалист
Няма "мъжко и женско", удължаването на кабел за сателитен сигнал става така: кабел-> F -> F муфа -> F -> кабел -> F.
Както и да е, когато започнат проблемите, ще знаеш къде първо да гледаш. ;)
RANOPILE - напреднал
Засега всичко е наред с качеството на картината и звука. Надявам се и да не възникнат проблеми и занапред :)
vk - специалист
Искам и аз да запитам от практиката хора - има ли разлика между кабел RG6 и RG59, за къси разтояния -15 метра, по отношение на затихването, влошаване на картината.
RG59 e с по-слабите параметри - основно по тънко жило (1 мм срещу 0,8 мм). Питането ми е поради това, че каналите са много претъпкани, а RG59 e по -тънък от RG6 (според спецификации, които намерих с около 1 мм-външен диаметър)? По лесно ще влезе и ще се прокара по завоите.

Tуk намерих едни кабели по-тънки (Triax) - нека Леосат да се изкаже стават ли за кабелна телевизия за 15-20 метра вътрешно трасе ? Mini cable, double shielded, conductor 0.41 mm, diameter 3.60 mm ?
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Преместване приемник на цифрова телевизия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: