• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
soto - специалист
Имаме една Алфа 33 която събираше прах в сервиза вече 10-ина години . След реставрацията на колата се замислихме да я осавременим ,понакупихме и джанти, гуми, спойлери ,седалки,лепенки ,боя заприлича Алфата на автомобил. Дойде време и в тази област да се изявим.Всеки от колегите е забил нос в компа да се ограмоти и наученото да се приложи на практика . Слаби са ни познанията все още .......ние сме монтьори не сме запознати с платки ,вентилатори и радиятори.А и ми се струва че ще бъде полезна тази система дори и да не е монтирана в кола . От клиповете който гледах с една горелка тип резак доста прилично можеш да режеш ламаринки.
lecki - специалист
Ами първо питаите после купуваите,
тоз големия кондензатор сигурно не е евтин а е ненужен толкова голям
в тази схема.
soto - специалист
:? :? :? Значи съм изгорял от към едни 15 левчета. Поръчал съм двата мосфета вече, а днес в нета на клипче попаднах на зглобен модулатор с един мосфет. Май излиза че харча само парички а.а.а :? Объркан съм :rolleyes: Някой радиотехник ще търся до тук удрям все на камък.
zimel - специалист
Няма проблем, парите са за това- да се харчат :) , няма само жените да ги пръскат я :?

Иии, като сте чели по мрежата , какво разбрахте? :?

Без да съм експериментирал, според инфото по нета разбрах, че ...само с електролизер автомобила неможе да се храни, НО :

Може да се постигне икономия на гориво от порядъка на 30 процента, ОБАЧЕ :

Всички се оплакват от пресечено масло и скъсен живот на двигателя.

Защо ли се питат на колко километра да сменяват маслото? :?

Иначе няма лошо... като имам излишни финанси и свободно време и аз ще си човъркам по някои електролизер, даже мисля направо на .... виж филма на Стан Дейо. :)
soto - специалист
Ами тва с 30% :? хмм . За износването на мотора това е доста дълга тема ,за прецакването на маслото не мога да коментирам защото нямам наблюдение а и не идвал при нас такъв автомобил с такава система за смяна на масло.Дано да не си прав защото не ми се иска да отварям мотора,че ремонта му излезе солен. Факт е че тази система работи с нейните плюсове и минуси,а дали ще има такава икономия това е до настройка на колата според мен.Както виждам не горят от желание колегит в форума да ми съдействат затова лека вечер и успешна седмица.
ditronix - специалист
Тоя кондензатор,за който се притесняваш не е проблем. 10 или 15 хиляди-схемата ще работи. Даже читавите кондензатори си имат 10-20% запас откъм капацитет,не се тревожи.Важно е транзисторите,които си поръчал да са добри,че има много ментета. Допустимият ток през тях е 110А,което е много,погледнато отвсякъде. Съпротивлението на прехода в отпушено състояние е нищожно,което едва ли ще е така ако попаднеш на ментета.Иначе колко му е да добавиш един кондензатор 2200uF към този 10 000uF който имаш.Според мен е много важно паралелно на захранването (на кондензатора) да се добави мощен ценер на 15-16V, който да пази от индуктирани пренапрежения с обратен знак,каквито дл господ в един автомобил,особено в моментана развъртане на стартера.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ с кондензатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: