От мобилни телефони до цифрови камери
ge6aaaa3 - специалист
shotik написа:
Прочети тази тема ,може би да ти станат ясни някои неща:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =18&t=8597
Четах я цялата 2 пъти. Отворих нова тема, за да не превземам тази. :-D Каква е разликата между тягов и стартов акумулатор? Мога ли да карам ел.велосипеда си на 4 или 5 такива акумулатора http://store.emk-33.com/product/46903/a ... ndart.html ?
lecki - специалист
В общи линии разликата м/у старт и тягов акумулатор е че стартерния
е предназначен да отдава за кратко големи токове и не допуска чести разреждания
до ниски нива 10 или по-малко волта, те също могат да се използват
но ще имат по малък живот.
"Тяговите" допускат по-дълбоки разряди и са с по-дебели плочи (съответно габарити) и имат по
дълъг живот ако се използват по предназначение. Но не знам от каде могат да се купят,
възможно е по-евтиния вариант да е със стартерни като цяло.
Успех!
fox_vt - майстор
Стартерния акумулатор може да отдаде голям ток но за много кратко време,тяговия отдава постоянен голям ток за по дълго време като той се използва най вече в електрокарите.Какво е това динамо от кола че ми е интересно и защо ти трябва 2 кв мощност няма ли да стане със добавянето на редуктор да намалиш малко мощноста на двигателя.2 кв си е сериозна мощност и става кофти за захранващата батерия.Като цяло пренавиването няма да стане поради липса на място,както казаха и колегите.
ge6aaaa3 - специалист
Ами, гледам да епо-голяма мощност, защото и бащами ще го кара, а е сто кила човек. За пренавиването, вече, се отказах. Ще го правя на 48 или 60 волта и ще изстискам бая от това динамо при едва 40А. :roll:
lecki - специалист
ge6aaaa3 написа:
Ами, гледам да епо-голяма мощност, защото и бащами ще го кара, а е сто кила човек. За пренавиването, вече, се отказах. Ще го правя на 48 или 60 волта и ще изстискам бая от това динамо при едва 40А. :roll:
Ако наистина пише 90W на динамото, дори малко по-голяма мощност трудно ще "изстискаш",
габарита и магнитната система няма няма да позволят.
50V / 40A прави 2000W :shock:
hidrazin - майстор
Я разгледай малко тук преди да пишеш глупости. не съм рекламен агент на тези продукти. Просто
чичо Гугъл ги изкара. Пък и нали знаеш за триците и маймуните ? :lol:
Нали се сещаш, че ти трябва контролер и акумулатор с възможно по-малка маса?
задвижване на електрически велосипед
:partyman:
ge6aaaa3 - специалист
Просто тези материали са ми подръка за без пари. Демек, ще се пробвам и без трици маймуни да ловя. На това много му се чудя- форум "Направи си сам", отговор във тема- "Купи си...". Така или иначе това динамо ще иде на вторични, ако не го направя. Контролера, мога да го направя и сам и ми излиза 20-тина лева, а акумулаторите, ще видим може и втора употреба от някоя морга...
hidrazin - майстор
Не съм казал "купи си" а "разгледай". Пък и ми е малко странно това динамо дето си го намерил. Тези 90W нещо ме
съмняват. Да не е от някой мотор, защото за кола ми се вижда слабичко. Освен това в колите се използват алтернатори а не динама.
Трудни ще изкараш много повече от това, дето пише. Магнитопровода му е малък. Да не казвам за жицата и четките.
Просто ще го опечеш.Освен това и оборотите му няма да са малки. Как ще ги свалиш? Не случайно казах - разгледай.
Двигателите за велосипеди са с много канали за намотките, за да имат по-ниски обороти.
:partyman:
ge6aaaa3 - специалист
Оборотите ще ги сваля с редуктор. Динамото е от трактор, но има и коли с динама/виж москвич 408/. Ако не стане номера със динамото, ще занеса някой 220 волтов четков мотор като от пералня, да ми го пренавият за 48 волта.
Ами, динамо от москвич 408, което е 240W/14V, ако го свържа на 36V ? Струва ми се, че с оригиналната му охладителна перка, ще деяне. :?
lecki - специалист
От пералня може и да стане без пренавиване, защото ще го ползваш на постоянен ток,
обикновенно са около 500W.
Tрябва да го тестваш на 48V DC каква мощност ще даде.
И не забравяи да пишеш после.

Тема "Пренавиване на динамо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: