kjymma написа: Порови малко за ZigBee стандарта, железарията, работеща по тоя стандарт...Четох за него преди доста време, но някакси bluetooth и WiFi ми се виждат доста стандартизирани(Реално мисля всичко да е свързано с кабел и в КРАЕН случай безжично.)
Ще се изненадаш какви чудеса има, за общо-взето дребни суми!
sstefanov написа:http://wiki.vandenbussche.nl/index.php? ... rol_CentreИнтересна идея, аз мисля да съвместя сървър за контрол на средата, за интернет, мултимедия и т.н.
NeoBoss написа:зарежи ги тия работи по добре , от къв зор са ти във жилището в което живееш. Имам предвид да го управляваш от разстояние. Това ти трябва само ако жилището е някаква вила която я посещаваш веднъж в месеца. Ама пак не ти трябва да светнеш лампите един час преди да си пристигнал.Другарю!
като си софтуерно грамотен мисли как да убединиш всички дистанционни във еднин ипод. От него да пуснеш телевиозра, да сменяш програмите му, да настроиш климатичната система (и вентилацията), как от него да димираш осветлението, или да пуснеш музика (музиката е най лесното).
иначе като искаш такива неща , най добре се консултирай със дизайн кажи му че искаш да си направиш апартамент тип джеймс понд , кажи му какви възможности и познания имаш ти и работете заедно. тогава ще си доволен.Защото без да се обиждаш , ама съм сигурен че ти куцат дизайнерските представи просто си е закон ....
Инача аз лично бих се съсредоточил към глезотийки като телевизора да ми излиза от тавана в спалнята и некви такива.

Много точно си ми хванал идеята макар да не я обясних в началото

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h50saxL9gDs[/youtube]
Когато ми остане време (утре или към края на седмицата) ще започна в първия пост да систематизирам изискванията и да видя кое е възможно и кое е невъзможно(технически, финансово или научно).
Писах мейл до вносителят на климатици Mitsubishi с въпрос дали предлат някакъв интерфейс за комуникация, но нямам отговор. (Ако получа отговор или някой има мерак да ползваме негов климатик, мога да напиша софтуер за андроид и да направя устройството)