От мобилни телефони до цифрови камери
miroton - майстор
Как го мери транзистора икаква стоиност показва.
boqn_zara - специалист
Tрафа си работи изкарва си стойностите.Транзистора като го премерих колектор емитер ми показа някаде от около 650.
DMN - майстор
Като чета тази тема, разбирам, че не си сигурен в нищо, сигурен ли си, че мериш точно - емитер-колектор? Обяснявай по-подробно и с конкретни стойности, ако искаш някой да ти помогоне. Трансформатора си изкарвал стойностите, пиши какво изкарва и къде видя колко трябва да изкарва като нямаш схема. Много объркано пишеш и затрудняваш хората, които имат намерение да ти помогнат.
boqn_zara - специалист
Убеден съм,че меря колектор-емитер.Относно трансформатора,че на него си пише какво трябва да изкарва и си ги има стойностите.
DMN - майстор
Ако мериш емитер-колектор на NPN-транзистор, то не трябва да ти показва такава стойност мултицета(всъщност дори не знаем каква е тази стойност и на какъв обхват, и с какво го мериш), освен ако няма вграден диод. Питам те дали си сигурен, защото на различните транзистори крачетата са разменени, не са унифицирани. Трябва със сигурност да разбереш данните на този елемент и чак тогава да мериш. Успех.
hidrazin - майстор
Въпросното импулсно захранване е за мотор 180V когато премерих изходния плюс с едната писта до въпросния транзистор ми вади 300VDC а на изходите трябва да е около 200VDC.
С коя писта по-точно? И защо реши че че електрониката е повредена? Като го мери това напрежения
беше ли сложил товар и какъв - с една дума имаше ли нещо вързано на черния и червения кабел?
:partyman:
todortv - майстор
boqn_zara написа:
Относно трансформатора,че на него си пише какво трябва да изкарва и си ги има стойностите.
А, след трафа какво има? Там измери ли нещо?
boqn_zara - специалист
Той трафа е с двойна вторична намотка.Едното напрежение е 10V а другото е 17V има 4 диода неподобяващи грец-схема и два малки електролитни кондензатора и след това два интегрални регулатора на напрежение.Днес като ги проверих единия ми намириса на пробил ходих и купих. този дето се съмнявах го имаше в магазина другият не.След като подмених съмнителния пробвах и не заработи отново.Реших да проверя отново сменения и ми се стори че пак е пробил.Както и да допра 3 краищата на уреда ми показва верига явно тука е загатката.
miroton - майстор
Загадката ще я решиш след 3 години учене по електроника.
hidrazin - майстор
Загатката или загадката?
Май не е тука. А съвсем случайно преди да човъркаш електрониката да се сети да провериш четките на мотора???
А оня белия порцеланов резистор между радиатора и кондензатора предполагам си го премерил. Ако не си - премери го.
Сглоби всичко с оригиналните елементи и вместо мотора вържи една обикновена крушка - няма значение колко е вата и
виж дали се регулира. При сглобяването не забравяй силиконовата паста.
:partyman:

Тема "Проблем с импулсно захранване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: