От мобилни телефони до цифрови камери
ksamokovliev - помощник
hidrazin написа:
Този регулатор в спусъка малко ме притеснява. Не знам как ще се държат два регулатора един след друг. :?
По принцип би трябвало да работи. И този регулатор, дето ти го препоръчаха - не ги харесвам като изработка.
Ето тук има един 5000W за около 2 лева отгоре.
http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=807
Не е много тая мощност. Когато го назориш, тока моментно скача доста и регулатора трябва да може да го устиска.
При по-голяма мощност и на двата регулатора ще е необходим малък радиатор. На първия трудно се закрепва радиатор.
Този дето го дадох е много по-лесен за монтаж на охладител.
Иначе у нас се търкалят разни руски четкови мотори на 110 и 127 волта. Тях ги пускам направо на 220 с един диод последователно.
Даже първата ми косачка за райграс беше с точно такъв мотор. Събрах я от каквото намерих за 2-3 часа. Две години косих после
с нея 120 квадрата тревна площ. :-D Това не съм го писал аз. :lol:
:partyman:
аха колко голям трябва да е този радиатор.. или то си има стандартни ?
Subsa - специалист
Горния регулатор наистина е много зле, но единствения дето намерих в България за около 10 сек. търсене :lol:
От къде си?
Аз имам този модел. 0-100% регулиране.
Ама и аз не съм сигурен дали няма да се Сбози работата след 2 регулатора.
Прикачен файл:
Capture.PNG
Capture.PNG (192.65 KиБ) Видяна 4224 пъти
hidrazin - майстор
При теб мощността не е голяма и ако ползваш този втория регулатор дето е 5kW най-много да ти се наложи да сложиш
една алуминиева ламаринка с размери примерно 3х4см. Даже вземи я сложи и после - проба/грешка. Ако ти дойде голяма
я намаляваш, ако грее много я увеличаваш. няма кой да ти каже точно, но няма да се наложи голяма.
Между другото имай в предвид че който и от регулаторите да избереш и му сложиш радиатор - радиатора ще е галванично свързан
с мрежата!!! И друго - за добър температурен контакт се слага термоконтактна силиконова паста между триака и радиатора.
Разбира се радиатора не е проблем да се изолира от триака с подложка и втулка или пластмасов болт.
http://www.panda-bg.com/product.php?lang=bg&code=435018
P.S. За този перфоратор няма да му се наложи толкова голям радиатор. Пък и никога не съм купувал. Това е едно от най-елементарните
неща за правене. Има 5-6 елемента на кръст.
Subsa - специалист
Ще стига едни 15-20W за разсейване ми се струва. 600W консуматор...
hidrazin - майстор
Ако е този първия регулатор може и да ги стигне. Все пак там триака е руски от време оно. Пък и ако си разглобявал
спусък на бормашина, перфоратор ... знеш колко е малък охладителя на триака в дръжката. Използват същите триаци
като в тези регулатори, само дето управлението им е с чип.
Последна промяна от hidrazin на ср ное 21, 2012 11:45 pm, променено общо 1 път.
Subsa - специалист
Ами те и новите правят над 1V на 5А, аз сметнах с под 1V и с 5А среден ток.
ksamokovliev - помощник
Subsa написа:
Горния регулатор наистина е много зле, но единствения дето намерих в България за около 10 сек. търсене :lol:
От къде си?
Аз имам този модел. 0-100% регулиране.
Ама и аз не съм сигурен дали няма да се Сбози работата след 2 регулатора.
Прикачен файл:
Capture.PNG
От Бургас съм.
Имаме един голем магазин за такива неща - Панда ... ще проверя дали има готови... и ще пробвам по този начин
ksamokovliev - помощник
Благодаря на всички Ви за мненията.
Днес се надявам да намеря нещо такова на магазина и да го пробвам.
Ако успея да намеря нещо такова пак ще ви пиша за консултации
alien - специалист
щом има вграден регулатор единствения вариант е трансформатор, ако пуснеш през симисторен/тиристорен регулатор най вероятно ще гръмне вградения
тези регулатори не понижават напрежението, те само пропускат част от синусуидата, реално напрежението си остава същото, а вградените регулатори не винаги са предвидени за 220 в
nikolson - майстор
Според мене, закупуването на трансформатор е разумно решение, защото се намират инструменти,работещи на 110/120
волта на интересни цени.

Тема "220V към 120V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: