От мобилни телефони до цифрови камери
ditronix - специалист
Еврейските са много добри! Датчиците на PARADOX и DSC са копия,естествено легални,на CROW-еврейски,естественНо :wink: ЕЛИМЕКС ги остави,въпреки че аз пазаря от там определени неща. Датчиците по 14 лева или малко повече са в състояние да те направят на луд (и ще го направят,повярвай!),та ако си решил наистина да си пазиш имота,а не да трепериш не се мъчи да спестиш 100 лева. Лъскави или матови,фирмите дават някакви гаранции. Подпечатани,а и всяка фирма си има история. Избери традициите.
P.S. BOSCH-ът,за който писах по-горе е във Варна. И не е менте,това е сигурно :wink:
hidrazin - майстор
От 14 датчика на вилата 11 са swan на CROW. Общо взето добри датчици, не като боклуците на Елимекс.
Останалите три на тавана и в мазето са ми PARADOX DG75 заради плъховете и други подобни гадинки и сотаджиите пак берат ядове, :lol: Не знам ако сложиш смотани датчици колко време
ще ги изтраеш от фалшиви аларми.
:partyman:
infomar
Виж тука http://secutech-eu.com/alarm/wireless.html

SG-M1B - БЕЗЖИЧНА GSM/PSTN АЛАРМЕНА СИСТЕМА
======================================
-Алармена система с общо 99 зони – 93 безжични и 6 жични зони свободно програмируеми. 3 различни Тайм арминг и Тайм дисарминг за всеки ден от седмицата. Хоум арминг.
Предаване на сигнала за тревога по два начина: по жична телефонна линия и по GSM мрежа .
GSM честота - 900/1800/1900MHz.
LCD дисплей за часа, датата, въоръжена, разоръжена, менюта.
Прослушване в обекта и двустранна телефонна връзка при аларма. Управление по GSM комуникация, както и с SMS-и.
При аларма 6 различни телефонни номера за съобщение и 6 за SMS-и.
Възможност за запис звуково алармено съобщение.
Изходящи клеми на реле за управление на различни прибори.
Лесно добавяне на допълнителни безжични сензори.
Парола с 4 знака за сигурност.
Вграден UPS акумулатор за до 10 часа работа при отпадане на мрежово захранване.
Комплектът включва: контролен панел, 2 броя дистанциони управления за ARM; HOME ARM; DISARM и PANIC, една сирена 110 dB, един безжичен PIR детектор, монтажна стойка за PIR, мрежово захранване и вградени акумулатори за панела, батерии за датчиците, безжичен МУК и антена за GSM мрежата.
Наръчник за инсталиране и ползване

Цена с включен ДДС 250,00 лв!

За тази цена и китайско изпълнение си струва и след нова година ще си поръчвам. Имам по-опростен подобен модел и вече над година работи безпроблемно.
ditronix - специалист
Бе то всичко хубаво,ама каква е тая батерия дето ще я тикнеш в сапунерката и ще изкара 10 часа???Тия часове вероятно са китайски,също като китайските ватове по касетофоните за по 10-15 лева!.Има много такива аларми,но ако се мине на тоя вариант задължително трябва да се ползва и зарядно-контролен панел и читав акумулатор,аз бих сложил на обект извън града 7,2Ah. А на тия безжични щуротийки кой ще им следи батериите дали са на ред? Изобщо изникват много въпросчета,отговорите на които трябва да се дадат преди да се сипят парите за покупка на нещо,което може да се окаже и напълно безполезно! Между другото из китайските сайтове подобни комплекти с по-богато оборудване могат да се намерят за по 70-80 долара,доколкото помня. И аз мисля да взема един и да видя какво може да се измисли по въпросите,които поставих по-горе,най-вече читаво захранване,голям акумулатор и затруднен достъп до тая иначе красива клавиатура,в която обаче влиза всичко-и жици,и антени и какво ли не. Влиза апашунко след предварително проучване,дърпа жиците и батерията и ни телефон,ни GSM,ни сирена ще гъкнат!
infomar
Не казвам, че трябва да се закупи непременно ТАЗИ аларма и от ТОЗИ магазин. За мен варианта без кабели и все пак на поносима цена е по-добрият вариант от марковите фабрични аларми. На тази която имам батериите на датчиците/те са същите издържат около година и ги проверявам редовно. Едната струва под лев. За по-мощен акумулатор се подразбира и мисля, че може да се добави към панелчето - май има такава възможност фабрично, но трябва да се пита.
Има какво да се обсъжда по подобен бюджетен вариант.

Не съм търсил по сайтовете и сигурно може да се намери и по евтини.
Ако мислиш обаче, че един професионален крадец ще го спре каквато и да е аларма се лъжеш. Това е аларма за селски крадци и стандартни цигани обирджии. Професионалистите ги виждаш как обират банкови клонове......
ditronix - специалист
И ти си прав,ама не е баш точно тъй! Едно е да нахлуят и да грабнат първото нещо,което видят и да се изметат,друго е да влязат, да намерят ракията и туршията,да седнат като скъпи гости и когато им е кеф да поработят здраво. Защото имаше такъв случай тука. Влезли,запалили камината,налели си ракия,после яли от бурканите със свинско. Накрая измъкнали колкото жица могли да дръпнат изпод мазилката,имало и още кабел подготвен за нещо си. Обгорили изолацията в камината,прибрали медта,един ВЕФ и заминали по живо,по здраво. Според мен такъв тип системка може съвсем прилично да се монтира ,ако обектът е пред завършване. Да могат да се покрият жиците към панелчето,за да няма достъп до тях. Този тип контролен панел е най-уязвимото нещо в една подобна система! Че даже има и такива с едно копченце отстрани ON-OFF :shock:
radius - майстор
За дайлер, мога да кажа хубави думи за варненския на Ета сис. 5 входа, 2 изхода, статус на захранването, всичко това за 120лв. От 1 м. го имам, работи коректно.
Ааа и нямам нищо общо с фирмата :lol: , просто ми направи впечатление интелигентната инструкция за употреба.
hladnia - специалист
kopaiko написа:
Просто не знам на какво да се спра ,предполагам че всички ще вършат работа.Проблема е че няма кой да реагира особенно нощем докато отида до там ще мине половин час.
Е щом като няма кой да варди ,ефекта от повечето аларми е равен НО поне ще бъдеш оведомен че има нарушител.
ето и от мен някои варианти
http://www.ipmagazin.com/bg/p/2202/ip-a ... %BD%D0%B8-
http://www.tehnoevropa.com/al.html
http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... 0GX800-B12
dyaneff - майстор
hladnia написа:
НО поне ще бъдеш оведомен
Е какъв е смисъла да си на час или повече и да бъдеш уведомен, ти ще разбереш и като видиш пораженията когато отидеш на вилата.
hidrazin - майстор
dyaneff написа:
Е какъв е смисъла да си на час или повече и да бъдеш уведомен, ти ще разбереш и като видиш пораженията когато отидеш на вилата.
Не така. Ще се предпазиш от евентуален вторичен удар. У наше село преди години бяха разбили магазин за кожени изделия рано сутринта - 3-4 часа.
Грабнали малко и избягали. Идва сота, оглежда и почва да пълни багажника на колата. :lol: Ама не забелязали че един пенсионер, дето не може да спи си пушел
цигарата на терасата в отсрещния блок. :prayer:
И какъв е извода? - цигарите са полезни и необходими!!! :cool:
Пък има и друго - някои са доста нагли и направо се нанасят за ден-два в имота.
Та все си е файда да знаеш.
:partyman:

Тема "Алармена система за вила?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: