От мобилни телефони до цифрови камери
SUZUKI - напреднал
galin56 не се чуди на въпросите просто чети и мисли.Използвах думата номпютър за да уточня за монитор, защото много устройства са със монитори.По ясен въпрос???Зададох го тук защото това е НАПРАВИ СИ САМ.Просто одговори ако искаш,
ако помогнеш добре око не здраве.Ценовата разлика м/у монитор до 26" и ТВ варира от 2 до 6 пъти.
hidrazin благодаря, не съм имал такъв монитор и не знаех, че може и да няма говорители.Предполагам, че при липса на друга възможност звука може да се извади през аудиото на RCA + усилваетел и колони.За мен бе важно да знам, че може да се гледа телевизия на монитор от цифров приемник при възможност да се включат по подходящ начин.В инструкцията на цифровия приемник са показани начините за включване, но към телевизор, не ми беше ясно дали на монитора със същите входове ще
се гледа телевизия.

Бих обсъдил всички ценови предложения ако са близко до данкешойн.
hidrazin - майстор
Честно казано и аз скоро време не съм обикалял магазините и не съм разглеждал мониторите. До преди няколко
години такива с HDMI нямаше или ако е имало са били рядкост и на солени цени. Мониторите имаха само VGA и само някои имаха и DVI. Сега гледам имат и HDMI, което е добре. Тогава имаше тук-там конвертори на видеосигнала към
VGA входа на монитора, но на високи цени. Все пак си беше нещо като самостоятелна видеокарта с дистанционно, за да може да се избират различни резолюции на екрана и съотношение на страните. Имаше и една камара въпроси по форумите от рода на "Какъв кабел да си купя, че да мога на монитора да си пусна видеосигнал". Е ами няма такъв кабел. Пък то ако имаш компютър и Интернет за какво ти е кабелна телевизия? Аз си гледам примерно така:
TAKA, TAKA, ТАКА, И СТИГА ТОЛКОВА :cool:
:partyman:
colyo - специалист
Надявам се да не оспамвам темата......та питанката ми е : имало някаква "джиджавка", която се бучка в HDMI входа на телевизора и се получава интернет телевизор. След доста ровичкане намерих това http://dx.com/p/ak802-mini-android-4-0- ... iii-143431, но не съм съвсем сигурен дали съм я уцелил.
Някой ползва ли подобно чудо?
hidrazin - майстор
Зависи какво разбираш под интернет телевизор. С това наистина може да отваряш някои приложения в нета през Wi-Fi. Това е нещо като това, дето го имат новите телевизори с LAN вход. И какво точно мислиш гледаш с това?
velas - специалист
Скоро се занимавах със същото упражнение. Не е гаранция, че монитора ще тръгне ако има HDMI или DVI вход. За да проработи трябва да поддържа резолюцията и честотата на приемника. А това рядко се случва...

Нещото, с което става далаверата е външен TV - тунер. Ето един примерен аналогов тунер. Добре е показано на схемата как се връзва. А ако се разполага с повечко парички, цифровия тунер върши по-добра работа.
inspo - майстор
leosat за какво му е тунер като си има такъв цифров?
Това което съм дал по горе е точно за VGA монитор.
colyo - специалист
hidrazin написа:
Зависи какво разбираш под интернет телевизор. С това наистина може да отваряш някои приложения в нета през Wi-Fi. Това е нещо като това, дето го имат новите телевизори с LAN вход. И какво точно мислиш гледаш с това?
Взех си такава джиджавка от Технополис. Дефакто е електроника от таблет с Андроид без дисплей и набухана в кутийка на флашка. Има двуядрен процесор и 1ГБ РАМ. Дистанционното е с пълна клавиатура и управляваш курсора като с пойнтер. Сега вече жена ми няма да ми досажда с нейния фейсбук и хороскопи.
velas - специалист
inspo написа:
leosat за какво му е тунер като си има такъв цифров?
Това което съм дал по горе е точно за VGA монитор.
Е, то е същото. Демек ползва конвертирането на външния тунер.

А ти като си го харесал конвертора, поръчал ли си го? На каква цена ще ти излезе с доставката? Гледам го тук в Бг се продава за 50лв. Пък и има доста по-малко VGA резолюции...
inspo - майстор
Поръчах си го. Цената е малко под 28 лева с доставката. Как ще работи тепърва ще се разбере...
velas - специалист
Като дойде ще приемеш ли покана за "кафе с капачка" и да го тестваме на един монитор? :partyman:

Тема "Гледане на телевизия на монитор+приемник за цифрова ТВ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: