От мобилни телефони до цифрови камери
kopaiko - специалист
Извинявам се за глупавия въпрос но как да ги позная,като има доста кондензатори на платката.А с електрониката не съм много на ясно но за смяната мога да ги сменя.
todortv - майстор
Около интеграла или транзисторите с радиатор. Обърни внимание на по-големите кондензатори.
kopaiko - специалист
Така изглежда платката:Изображение Изображение
todortv - майстор
Всеки канал е с отделен чип.
Какво пише на тях?
kopaiko - специалист
Ако става въпрос за двата чипа един под друг от ляво на големите кондензатори:HITACHI 8H1 и отдоло TB A81S H 1
8180 - майстор
Аз първо бих смазал всички механични елементи - потенциометри, превключватели - собствен опит.
За същия дефект, проблемен се оказа превключвателят за източниците - радио, касетофон, сд.
Май номерата с кондензаторите важат за по-нови техники.
hidrazin - майстор
+1 Не барай кондензаторите. Първо промий превключвателя на видовете източници с някакъв почистваш спрей като КОНТОКС или подобен. Може да пробваш и с изопропилов спирт или обикновен медицински от аптеката. Вземи една спринцовка с игла и вкарай малко спирт в превключвателя. После го превключи доста пъти и пак вкарай малко спирт. Така 2-3 пъти. Като изсъхне добре спирта включи и пробвай. Ако не помогне - по същия начин и с потенциометрите.
Задължително почисти по този начин и превключвателя запис-възпроизвеждане. Ако не се лъжа по снимката това са на втората единия от двата вертикални или и двата.
:partyman:
kopaiko - специалист
Вчера чистих всички потенциометри и превключвателя за касетофон и радио но нямаше ефект. Ще пробвам и този за записите.
todortv - майстор
Кондензатора от 12 краче към говорителя.
kopaiko - специалист
Промих и почистих де що превключвател и потенциометър има.Разликата от преди е следната:каналите свирят сравнително еднакво като сила но десният работи по плътно (според мен нормално) а левият като че ли съм намалил баса докрай ,но като цяло силата на звучене е по слаба от нормалната .А когато превключа на "моно" левия канал се усилва двойно (според мен свири с реална мощност) а десния остава слаб.Въобще шантава история,май ще трябва да пробвам и кондензаторите но май ще търся квалифицирана помощ. :prayer:

Тема "Ремонт на касетофон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: