От мобилни телефони до цифрови камери
velas - специалист
Само да вметна, прекъсванията при цифровия сигнал се наричат "микроблокове" - слабо прекъсване и "макроблокове" - голямо прекъсване.
И не го пращайте човека пак в конрад...достатъчно се е набутал...няма по-китайска стока... От там вземам само неща за тест, демек за взривяване... :lol:
infomar
Специалистите казват, че разклоняването на коаксиален кабел чрез добро завиване на краищата с последващо запояване на мястото и изолиране с термо шлаух повишава много затихването на сигнала. Може ли да обясните физически това на какво се дължи и защо затихването е по-голямо в сравнение на разклоняване със сплитери?
Нямам как да замеря нивото на сигнала, но при мен се получава практически по-малко затихване - т.е. по-добър сигнал :? Със сплитер - силни смущения, след запояване - идеална картина :sad: Защо практиката се различава от теорията?
radius - майстор
Как си представяш разклноняването? То не е просто да свържеш трите оплетки и трите сърцевини. Има вълново съпротивление, което сплитера запазва, в противен случай възникват отражения и сигнала се влошава.
infomar
radius написа:
Как си представяш разклноняването? То не е просто да свържеш трите оплетки и трите сърцевини. Има вълново съпротивление, което сплитера запазва, в противен случай възникват отражения и сигнала се влошава.
Ами, просто свързване на трите оплетки и сърцевините, както казваш.... не знам за теорията, но на практика при мен се получи. Затова и питам какво казва теорията. Може да съм изключение, не твърдя, че това е правилното.
hidrazin - майстор
Теорията е една дебела тухла с висша математика и се казва "Теория на Радиовълните и Сигналите".
Който си вземеше изпита по тази дисциплина казваха че е магьосник магистър. :lol: Накрая като си вземеш изпита
преподавателя ти обяснява, че практиката няма нищо общо с теорията и колкото и добре да си го сметнал на практика
резултатът ще е друг или направо противоположен. :prayer: Доста години минаха от тогава, но спомените от тази дисциплина остават.
Не много приятни разбира се. :)
:partyman:
velas - специалист
И как мислиш ще работят окъсените тунери на телевизорите? При първата потенциална разлика и ще пуснеш тема "Телевизора ми нещо се прецака, какво да правя?"...
То ако ставаше със запояване, нямаше да се произвеждат сплитери. А използването им е просто задължително. При теб има влошаване на сигнала, защото използваш мега-менте сплитер...или такъв със заложено голямо затихване. Ако входния ти сигнал е на ръба и стандартен сплитер със затихване от 4dB го събаря - слагаш усилвател...или викаш кабелджиите и срещу почерпка да ти пуснат по силен сигнал...
boys_san - напреднал
Здравейте и от мен,не исках да отварям нова тема и да спамя ,затова ще попитам предполагам елементарно за Вас въпросче,но явно не и за мен.От сплитера вкъщи искам да разклоня сигнал за 3 ТВ в 3 стаи.единият кабел е 7метра,другият е 2метра,а третият-около 9 метра,въпроса ми е за да не купувам нов кабел мога ли третият кабел(9 метровият) да го направя със съединителна муфа от 2 парчета,а не да е цял и това ще влоши ли качеството на кабелната ми.Благодаря предварително за отговора ви и ви желая лек ден
ssi - специалист
Да, ще го влоши. Друг е въпроса дали ще го забележиш. Относително е защото зависи от много неща.
nikolson - майстор
boys_san написа:
Здравейте и от мен,не исках да отварям нова тема и да спамя ,затова ще попитам предполагам елементарно за Вас въпросче,но явно не и за мен.От сплитера вкъщи искам да разклоня сигнал за 3 ТВ в 3 стаи.единият кабел е 7метра,другият е 2метра,а третият-около 9 метра,въпроса ми е за да не купувам нов кабел мога ли третият кабел(9 метровият) да го направя със съединителна муфа от 2 парчета,а не да е цял и това ще влоши ли качеството на кабелната ми.Благодаря предварително за отговора ви и ви желая лек ден
Не зная за къде става дума, но в Ямбол кабеларката действа така - всеки следващ телевизор +1лв. към месечната такса. Не знам изобщо заслужава ли си упражненията по закупуване на сплитери, усилватели, кабели...
stiv1961 - майстор
nikolson написа:
Не зная за къде става дума, но в Ямбол кабеларката действа така - всеки следващ телевизор +1лв. към месечната такса. Не знам изобщо заслужава ли си упражненията по закупуване на сплитери, усилватели, кабели...
В Ямбол може да е така ама на село имам 7 телевизора из стаите и в битовата :) Е, само единия е на цифрова, другите имат по 30- на програми. Тук в апартамента са 3 броя/ на друг оператор съм/. Таксите и на двата оператора са едни и същи, независимо колко телевизора имаш. На Булсата обаче май не е така.

Тема "Разклоняване на кабелен ТV сигнал." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: