Аз и за това попитах как видя че диода свети. Пробвай както колегите казаха с камерата на GSM-a. После пак ще го умуваме. Това че контролният светодиод свети не означава че излъчва.
Благодаря за съвета с GSM-а. Теста показа, че не излъчва. Пробвах и с работещо дистанционно - то свети в сиво-синьо. Разбрах, че дистанционното ми е падало от масата на теракота и явно е дало фира.
Един първобитен метод.
Отваряш дистанционното. От едната страна ти е платката, свързана с батерии. От другата - гумените бутони, това е за да виждаш какво натискаш. С метален цилиндър 5-6 мм в диаметър натискаш върху платката оголените контакти. Така не само ще разбереш, дали дистанционното ти работи, но можеш и временно да се работиш с телевизора, докато не измислиш по-практичен начин. Един от по-практичните начини, след като установиш, че дистанционното работи, е да си купиш едни такива гумени метализирани кръгчета и да си ги налепиш.
А преди това има едно просто измиване с препарат, което често пъти е достатъчно.
sstefanov написа:Щом червения диод свети, значи бутоните работят.
Значи отиваме на IR ламбата и транзистора дето я храни или пукнати пътечки. В интерес на истината съм попадал на много дистанционни със скъсани/спукани крака на диодите от вибрации.