• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Dzver - специалист
всички са вързани правилно..
как да ти го обясня и аз незнам за да го разбереш..
тия които имат повече от 3 кабела ,значи взима нула от единия и отива в другия електромер.. твоя, ако е последен затова няма 4ти кабел - просто няма за къде да отива..
Благодаря за отговора ,ще изчакам чез да дойдат и да проверят .Благодаря на всички .
А може ли още един въпрос .Не ми се смейте много .)Защо някои от електромерите са с 5 кабела има и с 6?Благодаря.
Dzver - специалист
може да нямат вграден часовник и импулса да му се подава външно по шестия кабел - както го наричаш..
shadow__01 - майстор
На тези електромери съм чувал, че сигнала за тарифата им идвал по мрежата, но не съм сигурен.
toraibata - специалист
За това че вътре имат вграден часовник съм напълно убеден . Възможно е и от дистанционно управление да се управляват но не всички модели. В нашият Пловдивски квартал Столипиново отдавна са така. Дори отчета се извършва от дистанционно . Душата ми се напълва с радост като виждам как електрониката накара мургавите ни братя да си плащат тока. Доста често ги виждам по опашките.
Dzver - специалист
в Столипеново даже изключването им е дистанционно..
hidrazin - майстор
Специално този модел е с вграден часовник зимно/лятно време и интерфейси - оптичен порт четене/запис и токов кръг.
http://daisy.bg/index.php?id=15
:partyman:
toraibata - специалист
Ами за този квартал изключването да е автоматично е първата работа която трябва да върши този електромер. Там си имат квартален пункт за събиране на парите за тока. С охранител също циганин . За добавка имат и бюроро за парични преводи от чужбина то е в съседство. Вземат парите от едното бюро и влизат да си плащат тока в другото.
  • 1
  • 2

Тема "как да си сменим електромера сами с електронен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: