От мобилни телефони до цифрови камери
inspo - майстор
Айде и аз да се включа по въпроса.
Не се набутвай с тия усилвателчета за по 8-9 лева.
Намери си някое старо двд с усилвател и си решаваш проблема.
Така съм си направил озвучението в стаята свири перфектно без никакви шумове и смущения.
Изкормил съм му всичко и ползвам само усилвателя и захранването.

Прикачен файл

SS854797 (Copy).JPG
Последна промяна от inspo на ср май 01, 2013 6:33 pm, променено общо 1 път.
pansim - майстор
А случайно да си разбрал че не всички ДВД-та са с вграден усилвател??? :lol: :lol: :lol
И тези 100ватовите въобще не са боклук за цената си!:
inspo - майстор
Ми не знам. Не съм чак такъв специалист.
Айде ти кажи тия дето съм ги дал като пример имат или нямат...
miroton - майстор
Къде са щипките за тонколоните ,това са обикновени ДВД-та.
Тия ТДА-та за цената са много добри няма на къде по евтини.

Малко цени ако решиш да го правиш

ТДА-17лв
радиатор-10 лв
трансформатор-25 лв
грец и кондезатори-10лв
кутия-15лв
+10лв за други екстри към усилвателя
inspo - майстор
Ами значи съм сбъркал примерните модели които са подходящи...
И все пак ако си намери старо двд с усилвател, усилвател или пък някоя финезия :-D ще му е по евтино.
Ivanov388 - специалист
Щом нямаш претенции, взимай този усилвател и не си усложнявай живота !
http://elimex.bg/product/25411/kit-k015 ... a1554.html
Другият кит на Елимекс е по-добър, но ще трябват два броя за стерео, по-як траф и т.н.
Готов усилвател втора употреба е добър вариант, но зависи какъв ще намериш, защото има и за 20 лв., които ще ти свършат работа, но има и боклуци за 200 лв.!
Пазарна икономика ! :)
hidrazin - майстор
http://prodavalnik.com/prodavam-dvd-panasonik-i22879891
Ей тук още едно ама май има издънени канали и ще трябва да се прави:
http://prodavalnik.com/dvd-neo-i22926411
Общо взето търсене му е майката. Може да намери и някоя система за домашно кино на приемлива цена.
:partyman:
venkabg - напреднал
Благодаря Ви за полезните мнения. Крастата ме е хванала. Явно ще хващам поялника. Ще направа кит с TDA пък да видим. Надявам се да се получи. Колоните за компютър ме задоволяваха, ама ми са дощя нещо повече. Ще купя всичко необходимо и един потенциометър, за да мога да намалявам. От моя малък опит знам, че 20w е достатъчно комшиите да викнат полиция и мисля, че ще стане. Благодаря отново!
ge6aaaa3 - специалист
Те ще викат полиция, ама и на тебе ще ти се прище да извикаш като чуеш каква е какафония. До към 2х10W ги вади сравнително чисто, но от там нагоре криви яко. Идеята с ДВД-то е добра. За 30лв си имаш усилвател 5+1, който 100% ще ти вади по-добър звук от ТДА-то/тая схема дето е 2х22W/. Точно тази схема я имам и става за слушане на музичка, но при нормални децибели. :wink:
Тани - модератор
Именно затова препоръчах TDA7294. Свири с минимални изкривявания на малка мощност. Под малка мощност имам предвид до 10-20W, дори при не-толкова мощен траф, че да изкара пълната си мощност. Това е най-разумния вариант предвид съотношението цена/качество/мощност/възможности.

Тема "Усилвател-въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: