От мобилни телефони до цифрови камери
metal5000 - напреднал
Благодаря на "hidrazin". Точно това исках да разбера
gogo7777 - майстор
Абе давате акъл, ама от къде знаете кое е анод и кое катод на диодите. Трябва да се измерят диодите и по схемата по-горе да се определи кое е плюса и кое минуса.
Може да се окаже, че не трябва да се изолират двата диода от радиатора (2х2 на радиатор)
hidrazin - майстор
Няма такъв шанс. В този корпус има само руски и български диоди и измежду тях няма такива с анод на корпуса. Това с анод на корпуса го има само при много мощните (силовите) и автомобилните диоди.
:partyman:
gogo7777 - майстор
В този корпус има само руски и български диоди и измежду тях няма такива с анод на корпуса.
Именно. Да внимава :idea:
Тия дето се търкалят при мене :-D , повечето са катод на корпус. Български и руски. Трябва да се премери кое е плюса след греца да не стане фал :-D
hidrazin - майстор
Не знам какво се търкаля при теб но може да бъдеш спокоен. С анод на корпус точно в този модел на корпуса няма да намериш. :)
gogo7777 - майстор
Аааа има има. Ама ми свършиха :-D . Много са удобни да се комплектоват 2х2 (с обърнати изводи) и да се ползват 2 радиатора в место 3 или да се изолират с втулки :-D
Найденов - специалист
Ако не ме лъже паметта такива са KD718 и KD719, вярно че корпусът им се различава малко от показаните, но според мен е добре да се използват KD-та и така няма нужда да се разделя единият радиатор. Още повече, че са на около 25ампера.
hidrazin - майстор
Да не си мислиш за KY718 и KY719? :) Корпуса им е друг. само наподобява тези от снимката. Няма я тази издута периферия по средата. тук си говорим точно за тези от снимката - дали има с анод на корпус. Ето ги твоите:

Изображение

Тани - модератор
Ако ще купува нещо , то не е ли по-добре да си вземе един мощен грец и да не се занимава с глупости?

Например това http://tpetrov.com/search.php?prod=KBPC5010A

Изображение

за 2.50лв

Тема "Въпрос за свързване на изправителни диоди към радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: