Какво е напрежението след греца без товар само с кондензатор? Т.е. изправено и филтрирано и измерено с мултицета.
и ще се вдигне още напрежението

This dimmer circuit cannot be used to turn the LEDs all the way off or to full brightness. In fact it operates within a duty cycle range of 5%-95% as the potentiometer (labelled P1) is turned from minimum to maximum. (By using germanium diodes in place of the two IN4148 signal diodes this dimming range can be extended to go from 1%-99%.)
alien написа:светодиодите имат 2 вида максимален ток - постоянен и импулсен, импулсния обикновено е 2-3 пъти по голям от постоянния ако не ме лъже паметта, четете си документацията там пише всичкоНе те лъже паметта а просто и липсват нови знания. И без да се обиждаш. Това си важеше и още важи за старите диоди. С новите файда няма.
zandor написа: и един малък 22мф на диодаЕ това пък точно - ЗАЩО? Има ли логика да слагаш ШИМ и да изглаждаш напрежението към товара с капацитет.
zandor написа:Между другото - диода няма как да изгори на този етап, та нали проблема е точно че не мога да му достигна номинала на ток и то с много с 30-40%.И все пак zandor здрав ли е още LED след захранване с повече капацитет?
Резистор последователно на диода - та нали точно за това се боря да няма никакви резистори ограничаващо по ток - това е 100ватов диод д ток 3,2 А, какъв резистор ще ми трябва - 100вата.
hidrazin написа:не се обиждам на знания защото не съм учил от форумите.... имам си и нови и стари, просто ми е трудно да обяснявам на форумни "студенти", зад всяко нещо стои по един дебел учебник... образование от форумите не се получава, макар напоследък много хора да се вземат на сериозно след изчитане на 2-3 форумаalien написа:светодиодите имат 2 вида максимален ток - постоянен и импулсен, импулсния обикновено е 2-3 пъти по голям от постоянния ако не ме лъже паметта, четете си документацията там пише всичкоНе те лъже паметта а просто и липсват нови знания. И без да се обиждаш. Това си важеше и още важи за старите диоди. С новите файда няма.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: