От мобилни телефони до цифрови камери
shotik - майстор
Нямам почти никакви познания по електроника,но от практика знам ,че димер на токозахранващо не се свързва.
Аз така опитах да захраня едно радио и резултата беше,че радиото вече не работи !

Сложи си обикновен ключ.
miroton - майстор
Свали си диод от някое старо импулсно за комп,и на hidrazin бира да му купиш(от големите) за гадаенето,само тои се усети чее диод а не транзистор.
hidrazin - майстор
Абе вързва се то ама... си има особености. Не всяко захранване става за димиране. Човека като гледам си е взел това ама само оня горе знае кое как е свързал. И в другата тема гледам е ползвал едни жълто-зелени проводници там където не е допустимо според стандартите.
http://www.krushki.com/index.php?main_p ... cts_id=481
И да не бърза да изхвърля ключа. Може и да е оцелял. Съмнително малко ама нека пробва.
:partyman:
mirotonе , не съм гадал ами хвърлих боб. Дано оцелее до пролетта и ще му бучна вейки. :-D
nv952 - майстор
жълто зелените бяха само за проба дали ще тръгне.Просто ме мързеше да ходя до мазето и хванах тоя и го отрязах.
След като сложа диода ще кажа да ли е тръгнало.
nv952 - майстор
hidrazin написа:
Съмнително малко ама нека пробва.
:partyman:
Какво да пробвам
Кики - специалист
Ако на Пандата няма до нея има друг магазин за електронни елементи, срещу нея има два магазина, ако и там няма зад новата поща в уличката се намира Омегата, пробвай и на Конрад На Републиканска до Кирил и Методий имаше едно магазинче сега не знам дали го има още. Успех с търсенето!
nv952 - майстор
Кики написа:
Ако на Пандата няма до нея има друг магазин за електронни елементи, срещу нея има два магазина, ако и там няма зад новата поща в уличката се намира Омегата, пробвай и на Конрад На Републиканска до Кирил и Методий имаше едно магазинче сега не знам дали го има още. Успех с търсенето!
ok :partyman:
nv952 - майстор
Запоих го и тръгна!!! :popcorn: :supz: :-D

Прикачен файл

P100913_1309.jpg
lov - майстор
Малко не можах да разбера как и какво си връзвал но за да гръмне нещо си омотал изводите.
Димера се слага след захранването. Спазваш схемата както е на картинката и поляритета. Тъй тъй си го отворил виж платката на клемите как се дублирани изходите на захранването. направено е за удобство на монтажника. И до колко ампера ти е димера защото може и да е от претоварване. В един и същ корпус има с различна мощност. И ако си си взел най евтиния то вероятно причината е това. Виж какво пише на кутията или където намериш по бумажките в него. И колко вата ти е товара.
Аз съм с най мощния но си грее след по дълго време работа на ниска осветеност но това си е нормално при такъв режим.
nv952 - майстор
lov написа:
Малко не можах да разбера как и какво си връзвал но за да гръмне нещо си омотал изводите.
Димера се слага след захранването. Спазваш схемата както е на картинката и поляритета. Тъй тъй си го отворил виж платката на клемите как се дублирани изходите на захранването. направено е за удобство на монтажника. И до колко ампера ти е димера защото може и да е от претоварване. В един и същ корпус има с различна мощност. И ако си си взел най евтиния то вероятно причината е това. Виж какво пише на кутията или където намериш по бумажките в него. И колко вата ти е товара.
Аз съм с най мощния но си грее след по дълго време работа на ниска осветеност но това си е нормално при такъв режим.
схемата по която го свързах ще я нарисувам и ще я кача.
Максимален товар 8А
товара беше една лед крушка 4 вата,но с него ще управлявам 17 крушки по 4 вата =68 вата.
А относно това че гръмна нещо се обърках защото на схемата пише че се захранва с 220 волта и нещо неможах да я разбера тази схема

Прикачен файл

Без име.png

Прикачен файл

димер.jpg така го свързах първия път

Тема "Поправка на захранване и димер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: