• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
kozl - майстор
НЕкога добаяхме така наричаните "звукови" платки, които позволяваха на телевизори работещи само с 6,5 мХерца мод,честота на звука да работят и с 5,5 мХерца. Сега дали има още да се предлагат нейде :?
Аз си слагах на Шилялис, портативен. Още работи пущината ама откак се цифровизирахме лови само прах.
НЕкога стандартите са се съобразили с промяната в телевизонния сигнал при цветовото кодиране, така че старите черно/бели телевизори да работят с новия сигнал. Днес узерите трЕбЕ да сАобразяват кво да си купАт та да зяпат новия цифров стандарт на старите аналогови сандъци.
DMN - майстор
fashion_m написа:
Здравейте, опитваме се да включим цифров приемник към стар телевизор Електрон, който има само вход за антена. Успяхме да намерим цифров приемник, който има изход за антена и след много въртене на копчетата успяхме да намерим картина, но не и звук. По-точно картината се разминава със звука - звука е малко преди картината. Баща ми каза, че ни трябва цифров приемник с модулатор, за да се нагласят честотите на картината и звука. Има ли такива приемници?
За твое улеснение, трябваше да посочиш модела на цифровия приемник. Наскоро свързвах един Strong 8113 към телевизор Електрон на един съсед(всичко е ОК). Той самият се опитвал, но не успял и решил, че телевизора е повреден(тъмен екран) и чак на ремонт го носил за да му кажат, че работи и проблема не е в телевизора. Та се оказа, че не е толкова лесно да заработят нещата(особено с по-старите телевизори) както ги казваха по рекламите и си има бутане в настройките на цифровия приемник за да се съгласуват с телевизора. Разминаването на звук и картина е по-скоро от цифровия приемник(декодера), бях си взел един такъв та го връщах. Със Стронга пак наблюдавам леко разминаване, но само на Канал1 HD.
Бат Иво - специалист
Ошашавиа ората с тази цифровизация ! :datz:
  • 1
  • 2

Тема "Цифров приемник с модулатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: