От мобилни телефони до цифрови камери
gogo7777 - майстор
Хем ти я дава за работеща - хем я правил, пък не знае за какво и какви са диодите, за какво служат,
Сигурно му я е правил друг човек, а на мен е пречертал схемата грешно. Де да знам може и да ме будалка :-D . На мене по-скоро ми е интересно може ли от малък траф да се изкара в пъти повече мощност от номиналната му, като се повиши честотата.
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
На мене по-скоро ми е интересно може ли от малък траф да се изкара в пъти повече мощност от номиналната му, като се повиши честотата.
Айдееее... Още един мераклия да чете "Основи на електротехниката". Мисля се учеше в 1-ви или 2-ри курс.
Всичко може. Само мъж не може да забременее ама гръцките учени продължават с опитите. От древна Елада, че май и до сега. :lol:
:partyman:
gogo7777 - майстор
hidrazin, да не би да си останал без салата сега :-D . Тия курсове аз не съм ги карал, а и да прочета учебника едва ли ще има някаква полза..........Дай нещо по същество. Защо ти се струва невъзможно? Кое не те къдри в схемата :-D .........те такива неща.........Па ако реша да направя един такъв мъник и вземе да проработи, ще ти го подаря, аз си имам достатъчно електрожени.
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
hidrazin, да не би да си останал без салата сега :-D . Тия курсове аз не съм ги карал, а и да прочета учебника едва ли ще има някаква полза..........
Добре де. Салатата свърши и сега съм на крем карамел. Това не са курсове а учебни дисциплини. Ама и те не са достатъчни за да се хванеш с такова нещо. Иска се достатъчно познания, хапаратура (поне читав осцилоскоп) и готовност да гледаш как скъпи транзистори пукат като пуканки и отиват в коша. Ама не като тези нарисувани на схемата ти - биполярни. С такива нищо читаво няма да излезе.
Погледни линка на sstefanov - там има всичко което те интересува. Просто няма смисъл тази тема да се дъвче на ново.
:partyman:
Subsa - специалист
Това е схема за *зн*с*лв*н* на транзистори и последваща смърт!
nikolaytatarov - специалист
sstefanov написа:
Тази схема много е сбъркана! Няма как да проработи. Който ти е казал, че я е пускал и е тръгнала или те е излъгал, или е пускал друга схема.

Тук има изписани 78 страници по темата:
viewtopic.php?f=18&t=23869&hilit=%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD

Маи това е верния отговор
petromaniq - специалист
Схемата си е пробно пособие дали някой може да чертае с S-Plan. Майтапа е че най-важното нещо е наличието на свтодиодната индикация PWR ON :lol:.. Без нея няма как да тръгне.А за трансформаторите.... всеки траф си има тип магнитопровод с магнитна проницаемост, а от там индуктивност, работни честоти - според зависи и брой волтнавивки.
gogo7777 - майстор
Е....много се изписа по темата и нищо конкретно. Поне да бяхте отговорили на въпроса дето зададох два пъти.......В един друг форум ме насочиха към верният път (с друг чип и по-ниска честота), но там се пише на английски, а езика не ми е от най-силните (писмено). Какво е CHOKE? Там е с тиристори......Да не би да се цели асиметрия при полупериодите на променливото напрежение? Гледам, че и формата на синусуидата се променя.
Прикачен файл:
Choke.JPG
petromaniq - специалист
А защо не даде да видим какво са те насочили? Тук се вижда някаква формулировка само.... кой управлява тиристорите? С ченгел ли да ти ги вадим?
gogo7777 - майстор
А защо не даде да видим какво са те насочили
[-X Ще се оправям сам (ама не като гърците) :-D
Нямах намерение да правя схемата, но сега съм се амбицирал да се пробвам. :-D . Пък ако не стане, здраве да е...

Тема "Електрожен 2 kHz - постановка на схема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: