От мобилни телефони до цифрови камери
fbr - майстор
Chefo77 написа:
е няма как там нормално да влезе прах, извинявам се!
Не бъди сигурен, не са затворени херметично като кинескопите.. Брум в изображението, или както казвате синусоида, влизаше в изображението, когато имаше недобър филтраж в захранването, при старите кинескопни телевизори, а синусоидата се движеше върху екрана, тъй като няма как картината да е синхронизирана с мрежовото напрежение. А съм сигурен че твоите синусоиди не се движат и седят на едно и също място. А и как си представяте, да влезе брум в цифров телевизор през захранването, и да излезе като брум на панела. Потърсете и вижте как е направено захранването и подсветката на един съвременен телевизор.
todortv - майстор
Според мен няма връзка със захранване и филтрация.
Мисля, че е проблем в дисплея.
alien - специалист
абе и аз умувах, странна работа... не съм виждал до сега такова нещо
не рабрах тези синусуиди мърдат ли? сменят ли се с канала или са винаги статични?
прах няма как да влезе, обаче има едни тънки листи надиплени вътре, които правят светлината равномерна, не знам ако при фабричен дефект не са стегнати добре, дали не се набръчкват с времето и температурата, подсветката със студен катод хич не е студена....
Chefo77 - майстор
Синусоидите са фиксирани, ако ги повторя на екрана с флумастер, на следващия канал ще са на същото място :)
И освен това се виждат само на светъл убит цвят, на ярки цветове не се виждат. На тъмно също. Не ме дразнят, затова още не съм го занесъл в сервиза. А колко време съм дебнал с фотоапарата да ги заснема ... :)
И се появиха отскоро, не са от началото...

ЕДИТ:
А има ли някаква възможност декодера на Булсат по някакъв начин да пуска по-силен сигнал (извинявам се за вероятно малоумния въпрос), който да е подействал върху матрицата? Защото в основата на най-дясната синусоида има по-светло петно, което преди малко разчетох като ... ЧАСОВНИКА. Виждал съм на CRT монитори, които много дълго време са стояли с една и съща картинка, да прогаря луминофора по картинката ...
Прикачен файл:
P1150723_01.JPG
P1150723_01.JPG (73.46 KиБ) Видяна 2514 пъти
todortv - майстор
Chefo77 написа:

ЕДИТ:
А има ли някаква възможност декодера на Булсат по някакъв начин да пуска по-силен сигнал (извинявам се за вероятно малоумния въпрос), който да е подействал върху матрицата? Защото в основата на най-дясната синусоида има по-светло петно, което преди малко разчетох като ... ЧАСОВНИКА. Виждал съм на CRT монитори, които много дълго време са стояли с една и съща картинка, да прогаря луминофора по картинката ...
Няма възможност декодера да повлияе.
Такъв дефект има и при LCD матриците, като "отпечатване" на минали кадри, но в твоя случай е друго.
fbr - майстор
Продължавам да твърдя че е натрупан прах, някъде между отделните слоеве на панела. Забелязвал съм го на много телевизори, като собствениците им дори и не ги забелязват. Така че, гледай си го така и не му обръщай внимание, като се натрупа повече ще му мислим.
hidrazin - майстор
Не е прах. Не е и матрица.
:partyman:
КИМИ - специалист
Не е проблема от прах,
не е от матрица,
не е от кабелната.

Проблема е от Енергото-
сложи си един токоизправител преди ТВ- то и готово.
hidrazin - майстор
КИМИ написа:
Проблема е от Енергото-
сложи си един токоизправител преди ТВ- то и готово.
За да изправи и изглади синусоидите ли? :shock: :shock: :shock:
:partyman:
КИМИ - специалист
Аз моя така го оправих- нищо не му пречи да вземе стабилизатор от някъде за проба.

Тема "Странни синусоиди по екрана на телевизора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: