От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Мери се на верига/съпротивление. Никакво напрежение не му пускай докато мериш дали са здрави намотките.
И като му пусне напрежение какво? Той така или иначе си е бил ръгнат в контакта. По-прекъснала първична няма как да стане.
Да вземе да си намери термото и да го смени или даде на късо. Ама във втория случай следващото прекъсване ще е вероятно за последно.
Абе тези бебефони много им се скапват трафовете? Скоро пак някъде гледах подобна тема и през мен минаха поне 2-3 с такъв дефект. :? Май всичко е заложено предварително? При тая цена на един умрял бебефон, и като се отчете факта, че хората не правят икономии за децата, нищо чудно и така да е. :?
:partyman:
MamaMy - майстор
Моето трафче е руско от ВЕФ Селена. Ако изгори значи му е дошло времето. Свалих го преди месец от един веф който свири без прекъсване от 90´те. Сега все още свири, но се наложи да се сложи по як траф и да се сменят всички кондензатори :)
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
И като му пусне напрежение какво?
За да се разбере коя намотка е изгоряла и дали има изобщо смисъл да търси термопредпазител ако му е изгоряла вторичната.
Малко ъпсурдно звучи да изгори вторичната, все пак е с по-дебел проводник от първичната, но няма нищо невъзможно.
Сменял съм траф на радиочасовник и понеже мястото позволяваше сложих двойно или тройно по-мощен. Оригиналния беше около 1 ват, че и по-малко с изгоряла първична.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Малко ъпсурдно звучи да изгори вторичната,
Много АБсурдно. И пак - какъв е проблема да го мери по напрежение? Все пак е китайски, смотан траф. Ако е изгоряла вторичната знаеш ли на какво ще прилича трафа??? :-D
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
И пак - какъв е проблема да го мери по напрежение? Все пак е китайски, смотан траф.
Няма значение, всеки както му е удобно да установява повредата.
И какво като е китайски? Просто не е съобразен с мощността на устройството. Не мисля, че китайските трансформаторчета са смотани. Много са удобни за някой неща. Ако ги нямаше трябваше всеки да търси траф от стар уред или да си играе да навива.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
... Не мисля, че китайските трансформаторчета са смотани...
:shock: :shock: :shock:
Легни да поспиш, пък сутринта като се събудим пак... Утрото е по-мъдро от вечерта!
petromaniq - специалист
Трафове, китайски моторчета - няма какво да коментираме. Май ВЕФ е по стока.
MamaMy - майстор
Нали това и обяснявам. Щом е работило 15 години нон стоп и е устискало на всички токови удари без да му се случи нищо, значи ще изкара още толкова. Не съм чул китайски траф да е изкарвал с години. Те греят даже и на празен ход. Най-държеливи са българските звънчеви трансформатори. Ама такъв нямам пък и е двойно по-голям от необходимият тук.
shadow__01 - майстор
MamaMy написа:
Ама такъв нямам пък и е двойно по-голям от необходимият тук.
Те са до 1A и макс 8V. Пак ще работи, но на повечето сложени на звънци им изгаряше точно 8-те волта и оставаха само 3 или 5.
miroton - майстор
им изгаряше точно 8-те волта и оставаха само 3 или 5.[/quote]

Я обясни по подробно

Тема "Изгорял траф на бебефон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: