• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
fox_vt - майстор
Ако си добър с поялника разпои жичката над надписа SET и виж дали ще работи.Не си казал как тръгва джаджата ти ли я включваш или тя сама тръгва.
kozl - майстор
От снимката личи, че компонента "Х" е запоен на 4 места 2х2. Средните към една от общо двете писти свързани с "Х" и към чипа, а тези от външния цилиндър към другата писта, която пък е обща с тази на бутоните Така, че в зависимост от комбинациите на разпояване само с едно разпояване нищо няма да стане. С две може и да стане елиминация, с три е сигурно, а с 4 пада целия елемент :-D
fox_vt - майстор
Що да не стане и едно просто реле има 2*2 извода и само с разпояването на един и всичко приключва.
kozl - майстор
Щото не е реле [-X . То ако релето е така запоено като елемента "Х" - нЕма как да е реле :-D
fox_vt - майстор
Че кой е казал че е реле.Обърнах ти внимание че едно реле само с елиминирането на един извод и спира да си върши работата по схемата.Идеята тук ес разпояването на един извод елемента да спре да си изпълнява предназначението и да се види дали и кое ще спре да функционира по уреда.Сега достатъчно добре ли го обясних :wink: След това ще се разбере каква е ролята на елемента X и ще се мисли по замяната му.Нали следиш мисълта ми или да почвам да пиша на латиница с френски букви :-D
kozl - майстор
Релето го намеси ти. И обърни внимание на снимката щото мисълта ти тече в друга посока. Принципно може да си прав, че "краставицата съдържа 98% вода", но не обсъждаме зеленчуци. :wink:
Последна промяна от kozl на нед яну 19, 2014 8:45 pm, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
Ми снимката де както и ти отбеляза отгоре са на обща писта отдолу също.Ако нещо става става между горните и долните крачета.Щом са 4 значи и един да махнеш все ще има промяна,но стига обяснения няма да ме разбереш.Да разпои двата долни или двата горни или направо целия и да каже какво се е получило.
  • 1
  • 2

Тема "Какъв може да е този елемент от платка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: