• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
thebugger - специалист
реших го за предусилвател и тонкоректор http://www.circuitstoday.com/wp-content ... ontrol.png а за крайното стъпало две http://www.redcircuits.com/MiniMosFet.GIF (18W в 8ома и 32W в 4ома). би трябвало добре да се получи в сайта пише че крайното стъпало е оптимизирано за добро качество (с нискошумови транзистори е) и даже няма нужда от двуполярно захранване а само lm317 с външен транзистор за крайните стъпала и lm7812 за предусилвателя. Как ви се струва? Добре ли ще се получи?
sstefanov - майстор
Не.
Намери си TDA7294, LM3875 или LM1875.
miroton - майстор
Ти с какво захранване разполагаш.
thebugger - специалист
трафа ми е 35-0-35 5-6A и лесно мога д го приспособя за двуполярно захранване. lm317 смятам да ми е стабилизатора и с един външен транзистор би трябвало да се получи.
shadow__01 - майстор
thebugger написа:
трафа ми е 35-0-35 5-6A и лесно мога д го приспособя за двуполярно захранване. lm317 смятам да ми е стабилизатора и с един външен транзистор би трябвало да се получи.
Как точно и защо смяташ да стабилизираш двуполярно захранване с 1 линеен регулатор?
sstefanov - майстор
Трафа ще ти стане за TDA7294 без никакви стабилизатори.
thebugger - специалист
със lm713 I lm388 май беше и ще стане. най вече ме дразни ,,съскането'' на standby затова смятам какъвто и усилвател да правя да е задължително със стабилизирано захранване а не просто с кондензаторите.
sstefanov - майстор
Съскането в никакъв случай не е заради нестабилизираното захранване.
shadow__01 - майстор
thebugger написа:
....да е задължително със стабилизирано захранване а не просто с кондензаторите.
Не съм правил усилвател, но съм сигурен, че не е това начина за премахване на този шум. Има си филтри за тая работа.
Дори и да сложиш тези регулатори пак ще имаш шум. Искаш с две интегралки да направиш усилвател с характеристиките и качеството на Yamaha за над 1000 лева. Снижи си малко критериите и се примири с правилото "колкото толкова".
Някой интегралки си имат пин за включване. Прави се специално допълнение към схемата и усилвателя се включва с подаването на сигнала на входа. Така може би ще си решиш проблема с (тока на покой).
Последна промяна от shadow__01 на чет яну 23, 2014 11:30 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
shadow__01 написа:
...Искаш с две интегралки да направиш усилвател с характеристиките и качеството на Yamaha за над 1000 лева...
Това е напълно възможно при добро проектиране и изпълнение!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Интегрален усилвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: