[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=THWu13dEeCU[/youtube]

thinkpad написа:Щом не се затваря, проблема може да не е в оптиката, а в паднал пръстен на механизма, който завърта диска. При едно DVD имах точно такива проблеми - отварям го и колелцето мистериозно беше паднало. Не се затваряше устройството, а когато успееше - въобще не разпознаваше диск. Макар марката да е по-добра, отколкото на DVD-то, което имам и имаше посоченият проблем, като се отвори - много лесно се вижда дали е това. И още нещо - колелцето ако се размърда, никакво чистене на оптиката не помага. Трябва да се намести на точната височина, за да може лъча от лазера да е на разстоянието, което е предвидено за оптиката на лазера. Успех ти пожелавам в ремонта.Благодаря, но както писах ДВД-то почти не е използвано за две години. Когато го купих да съм пускал само няколко диска за проба и така си стои от тогава. Така, че ме съмнява да има някъкви размествания или изпаднали части, най-вероятно е да се е напълнило с прах вътре и да се е зацапало
hidrazin написа:Гледам че тук нещо много, много никой не помага.Няма нищо такова, ако нямах вяра на хората в този форум изобщо нямаше да пусна тук темата и да съм престанал отдавна да влизам /форума и хората тук са прекрасни и винаги отзивчиви да помогнат в нужда/. Просто дублирах темата и там за всеки случай, но явно там няма специалисти като тук.
Проблем с DVD Toshiba SD1010KE
Mай нямаш много вяра на нашия форум?![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: