От мобилни телефони до цифрови камери
stiv1961 - майстор
Ти виж оправи ДВД-то пък черпнята лесна :) :partyman:
hidrazin - майстор
Мисля че това ще ти е особено полезно. Пропусни стъпката със спирта!!! Само дъхваш по окото за да се запоти и чистиш.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=THWu13dEeCU[/youtube]

:partyman:
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
Мисля че това ще ти е особено полезно. Пропусни стъпката със спирта!!! Само дъхваш по окото за да се запоти и чистиш. :partyman:
Много благодаря :prayer: :prayer: :prayer: Изображение утре ще ремонтирам и ще пиша как съм се справил :drinkers:
thinkpad - майстор
Щом не се затваря, проблема може да не е в оптиката, а в паднал пръстен на механизма, който завърта диска. При едно DVD имах точно такива проблеми - отварям го и колелцето мистериозно беше паднало. Не се затваряше устройството, а когато успееше - въобще не разпознаваше диск. Макар марката да е по-добра, отколкото на DVD-то, което имам и имаше посоченият проблем, като се отвори - много лесно се вижда дали е това. И още нещо - колелцето ако се размърда, никакво чистене на оптиката не помага. Трябва да се намести на точната височина, за да може лъча от лазера да е на разстоянието, което е предвидено за оптиката на лазера. Успех ти пожелавам в ремонта.
Stefan_62 - майстор
thinkpad написа:
Щом не се затваря, проблема може да не е в оптиката, а в паднал пръстен на механизма, който завърта диска. При едно DVD имах точно такива проблеми - отварям го и колелцето мистериозно беше паднало. Не се затваряше устройството, а когато успееше - въобще не разпознаваше диск. Макар марката да е по-добра, отколкото на DVD-то, което имам и имаше посоченият проблем, като се отвори - много лесно се вижда дали е това. И още нещо - колелцето ако се размърда, никакво чистене на оптиката не помага. Трябва да се намести на точната височина, за да може лъча от лазера да е на разстоянието, което е предвидено за оптиката на лазера. Успех ти пожелавам в ремонта.
Благодаря, но както писах ДВД-то почти не е използвано за две години. Когато го купих да съм пускал само няколко диска за проба и така си стои от тогава. Така, че ме съмнява да има някъкви размествания или изпаднали части, най-вероятно е да се е напълнило с прах вътре и да се е зацапало :lol: , но утре ще видя. Ако не се справя ще ходи на майстор.
hidrazin - майстор
Спокойно, нищо не ти е изпаднало. Вероятно някой от крайните изключватели за положенията на тавата както каза и geordgeo. Има и друга възможност. При голяма част от моделите има едно малко е дебело ремъче, което предава въртящия момент от моторчето на механиката за тавата. Може да се е скапало ама ще се види като се разглоби.

Гледам че тук нещо много, много никой не помага.
Проблем с DVD Toshiba SD1010KE
Mай нямаш много вяра на нашия форум? :-D
ben84 - специалист
Първо опитай при излизането да помогнеш на тавата с ръка да излезе докрай. Най-ввероятно ми се чини, механиката да е прашясала и да не излиза и влиза докрай. После за окото както казаха преди мен: клечка за уши и духане.
Успех!
pipilica - майстор
И много лееко по лещата да не вземеш да натискаш много щото се крепи на светите крепки на едни фини пружинки.
Много пъти но лекинко. А това че излиза и бързо се прибира не е много проблем, имам едно CD дето го прави ама като излезе и го хващам и спокойно си турям диска и така. Може да е клеясал от стоене мотора дето върти диска и да не набира обороти, може да е клеясала рейката дето движи лещата.
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
Гледам че тук нещо много, много никой не помага.
Проблем с DVD Toshiba SD1010KE
Mай нямаш много вяра на нашия форум? :-D
Няма нищо такова, ако нямах вяра на хората в този форум изобщо нямаше да пусна тук темата и да съм престанал отдавна да влизам /форума и хората тук са прекрасни и винаги отзивчиви да помогнат в нужда/. Просто дублирах темата и там за всеки случай, но явно там няма специалисти като тук. :drinkers: След малко започвам да го разглобявам :lol:
Благодаря :prayer: на всички които се отзоваха с мнения и препоръки.
kuger - майстор
Стефко, оправи ли "Якошибата"?
Че имам един САНГ, кино, четеше дори и грамофонни плочи :-D .
След доста време на неупотреба, сега захапва само тук-там по някое DVD, всичко друго си бачка.
Обаче, май, не помогна почистване на лещата :?
Дали да не му направя един шлайф? /шегичка/.
Имам и един ЕЛИТ, плейър, същата работа и той.
Вярно, скапана техника, но за село стават, пък и като ги отарашат мангалите, да не ме е яд толкова.
пп: Май съм Плюшкин, не обичам да изхвърлям. По-добре да подаря...., но не на тия прасета, дето ги мързи и да гледат /освен, ако не е за крадене/.

Тема "Проблем с DVD Toshiba SD1010KE" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: