От мобилни телефони до цифрови камери
ZMeyGorianin - майстор
Май трябваше да пусна отделна тема, че не мога да се ориентирам за кого са отговорите :?
shadow__01 - майстор
ZMeyGorianin написа:
Май трябваше да пусна отделна тема, че не мога да се ориентирам за кого са отговорите :?
Не са за теб (поне засега). За твоят проблем провери си бутона за включване дали е изправен. Предполагам знаеш как?

gamena666 - Ако имаш поялник. при светъл ден обръщаш платката и ако някоя спойка те съмнява я повтаряш с поялника.
gamena666 - напреднал
Имам поялник и мултицет.Да ще го направя това.Но свалих Кондензаторите, те са марка ROE с характеристика 6800μF на 50V работа -40 до 105C.И познайте - никъде ги няма в Бургас.Това което ме интересува е те какви се водят?В смисъл електролитни ли са ,защото в някои магазини ми викат те тия са филтърни нямаме такива...(Четох за видовете кондензатори Хартиени,Слюдени,Керамични,Стирофлексни ,Пластмасови, но за филтърни нищо не научих. Става дума за двата златистни големи кондензатора на снимката.
DMN - майстор
gamena666 написа:
Това което ме интересува е те какви се водят?В смисъл електролитни ли са ,защото в някои магазини ми викат те тия са филтърни нямаме такива
Електролитни са и изпълняват ролята на филтър - изглаждат пулсациите в захранването.
shadow__01 - майстор
gamena666 написа:
В смисъл електролитни ли са....(Четох за видовете кондензатори Хартиени,
Слюдени,Керамични,Стирофлексни ,Пластмасови, но за филтърни нищо не научих.
Да електролитни са!
Това, че са филтърни е приложението им в случая, не материала от който са направени.
Както писаха по-горе може да не е от кондензаторите.
А и не знае с какви колони използваш усилвателя. Може да почва да криви заради недостатъчна мощност на усилвателя или колоните точно при усилване до край(само предположение).
gamena666 - напреднал
8Ohm с различни колони съм го пробвал все на 8 Ohm ,но никакъв резултат.Ще пробвам с препоръките ви и ще докладвам до ден два какво се е случило.
ditronix - специалист
ROE са кондензатори от класа и аз бих ги изключил от списъка на заподозрените! Няма как да се оправиш без осцилоскоп поне. Трябва да видиш ,започвайки от входа на усилвателя къде точно се ос..рат нещата и да търсиш там. Така с налучкване трудно ще стане,най-много да се влошат нещата. Какви са крайните стъпала? Ако имаш мултицет и знаеш как измери при намален до край потенциометър за усилване какво има на изходите. Напрежението там трябва да 0V- разлики от порядъка на 0,1V максимум са допустими,повече-не!
ge6aaaa3 - специалист
hidrazin написа:
Стига бе, засъхващ кондензатор, брЪждял, работел под наклон ... Ми да вземе първо да се научи да разпознава елементите.
И аз ми се търкала един космически кораб из двора ама не му разбирам и не го барам. :lol:
:partyman:
Тъкмо това щях да пиша и аз... Те тея кондензатори да не са легени с вода, че да се влияят от наклона, бе?! Ако съхнат, както и да го въртиш, същата работа ще е...
Студена спойка ти е проблема, според мен... Никакво мерене, ами хващаш една голяма лупа и гледаш хубаво. Големите филтриращи кондензатори можеш да ги изключиш от заподозрените, по-горе казаха какви са им симптомите, ако е от тях... А са прекалено скъпи, за да си правиш опити тип проба-грешка с тях. Огледай хубаво всичко "по пътя на звука". От входа до интегралите и от интегралите до изхода... истината е някъде там... :wink:
DMN - майстор
Е защо да не е възможно наклона да оказва влияние? Буквално погледнато на кондензатора не му пука под какъв наклон ще работи, но ако в близост до него има елемент(мощен резистор, радиатор и т.н.), тогава наклона на шасито може и да има значение, защото от наклона ще зависи накъде отива топлината отделяна от тези елементи. По принцип от топлината капацитета на кондензатора леко се вдига. И ако наистина е засъхващ(с намалял капацитет), то тази топлина може и да изиграе някаква роля, така че според мен не е невъзможно. В случая може да е някой по-малък кондензатор, едва ли са филтриращите съдейки по симптомите, разбира се може и да е всичко друго :)
geordgeo - специалист
Според мен проблемът е в контактите на релето на защитата - при зацапани се получава точно този ефект. Ако се почистят (но не с шкурка) има голяма вероятност звукът да се оправи, контактния спрей на PHILIPS помага със сигурност...

Тема "Grundig V8200 -Засъхнал кондензатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: