От мобилни телефони до цифрови камери
vk - специалист
Днес го взех монитора отремонтиран, но и без да науча кое, какво и как ?
В протокола от ремонта пише за 3 броя кондензатори 470 uF/25v/Fujicon и за 1 брой: 1000uF/25v/ Hitano EXR10 и 1 брой: 1000uF/16v/ Hitano EXR10.
Общо платена цена 36 лв.
Изображение
shadow__01 - майстор
vk написа:
Общо платена цена 36 лв.
Той целия монитор е струвал 80 лева преди 2 години, те 36 лева за ремонт искат. Какво стана с приказката "ремонта е 1/3 от цената в магазина"?
hidrazin - майстор
Абе ти няма ли да лягаш? Нали не ти е ден? :-D Е колко да му вземат, пет лева? Примерно ако в един сервиз сваляне и качване на двигател за лека кола струва 500 лева, има ли значение дали колата е Opel или Mercedes? Труда си е труд и най-вече ВРЕМЕТО отделено за ремонт.
:partyman:
miroton - майстор
shadow__011 цени на хората труда за да ценят твоя труд.

Само една малка забележка трябваше да сменят всички електролити.
VLADO66 - майстор
Приятел от тв. сервиз преди години ми е казвал че по официална разценка свалянето на задния капак и хвърлянето на един поглед вътре е 18.50лв.,така че....
lyubohar - майстор
hidrazin написа:
Абе ти няма ли да лягаш? Нали не ти е ден? :-D Е колко да му вземат, пет лева? Примерно ако в един сервиз сваляне и качване на двигател за лека кола струва 500 лева, има ли значение дали колата е Opel или Mercedes? Труда си е труд и най-вече ВРЕМЕТО отделено за ремонт.
O,aко е Мерцедес А класа и 1000лв. е малко. :-D

Важното,че са го оправили.
Можеха да ги вземат тези пари и без да го оправят.
thinkpad - майстор
Nichicon, Hitano, TEAPO, Rubicon са едни от читавите марки. Лично аз работя с първите 3 марки при нужда, най-вече с HITANO. Малко много може да ни се вижда цената за ремонт, но то в България всичко изглежда скъпо. Кондензаторите не правят повече от 2-3лв. Радвай се, че не са ти сложили Suscon или Capxon. Тия са много зле. Един път съм ползвал Suscon и то чисто нов и след това каквото правих не работеше правилно, като го смених с HITANO се оправи всичко. Където ги видя тия двата вида - все надути и течащи.
Въобще, в съвременната техника сигурно 50% от проблемите се дължат на ниско качествени кондензатори. :axe: А телевизорите Електрон и Велико Търново още си работят.
todortv - майстор
Аз мисля, че цената е нормална.
thinkpad написа:
...
Въобще, в съвременната техника сигурно 50% от проблемите се дължат на ниско качествени кондензатори. :axe: А телевизорите Електрон и Велико Търново още си работят.
Откакто кондензатоите се надуват, а не гърмят, откакто навлязоха гипсокартона, ламината, РР тръби, разкрой и кантиране на ПДЧ, се увеличи числото на "майсторите" :-D
thinkpad - майстор
todortv написа:
..
То при условие, че кондензаторите на новите уреди издържа максимум няколко години без да се сдухат, какво да очакваш? Не е много забавно, че много от дефектите са кондензатори.
hidrazin - майстор
Ми те голяма част от новите "майстори" освен да сменят кондензатори друго не могат. Освен някой предпазител, може би. Всичко останало е табу. :lol:
И като се окаже че не кондензатор какво правим? - Викаме неволята! :prayer:

Тема "Монитор-вади картина 5 мин след включване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: